AB InBev wil met de fusie "zijn commerciële slagkracht vergroten om zo verdere groei te ondersteunen".

Door de operatie wordt het aantal businessunits in Europa teruggebracht tot vier. De andere afdelingen - Noord-Europa (VK en Ierland), Zuid-Europa (Frankrijk, Italië en Spanje) en Oost-Europa (Rusland en Oekraïne) - blijven ongewijzigd.

Volgt Lauwers op

Velkeniers is sinds 1999 actief bij de brouwer. Hij zal in Leuven werken en rechtstreeks rapporteren aan Stuart MacFarlane, Zone President Europa.

Eric Lauwers, de huidige Business Unit President van de Benelux, verlaat AB InBev eind maart, na een carrière van 15 jaar bij de brouwer. "Als een uitzonderlijke sales- en marketingprofessional heeft hij indrukwekkende resultaten geboekt in de geografische gebieden die hij leidde en duurzaam bijgedragen tot de Europese resultaten", luidt AB InBev de loftrompet over Lauwers. Als voorbeeld verwijst de brouwer naar de succesvolle Jupiler-campagne die hij lanceerde ter gelegenheid van het WK Voetbal in de zomer van 2014.

Ook Till Hedrich, die de afdeling "Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk" leidde, stapt op. (Belga/NS)

AB InBev wil met de fusie "zijn commerciële slagkracht vergroten om zo verdere groei te ondersteunen". Door de operatie wordt het aantal businessunits in Europa teruggebracht tot vier. De andere afdelingen - Noord-Europa (VK en Ierland), Zuid-Europa (Frankrijk, Italië en Spanje) en Oost-Europa (Rusland en Oekraïne) - blijven ongewijzigd. Velkeniers is sinds 1999 actief bij de brouwer. Hij zal in Leuven werken en rechtstreeks rapporteren aan Stuart MacFarlane, Zone President Europa. Eric Lauwers, de huidige Business Unit President van de Benelux, verlaat AB InBev eind maart, na een carrière van 15 jaar bij de brouwer. "Als een uitzonderlijke sales- en marketingprofessional heeft hij indrukwekkende resultaten geboekt in de geografische gebieden die hij leidde en duurzaam bijgedragen tot de Europese resultaten", luidt AB InBev de loftrompet over Lauwers. Als voorbeeld verwijst de brouwer naar de succesvolle Jupiler-campagne die hij lanceerde ter gelegenheid van het WK Voetbal in de zomer van 2014. Ook Till Hedrich, die de afdeling "Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk" leidde, stapt op. (Belga/NS)