Dat melden De Tijd en L'Echo.

In Wallonië ligt het aantal erfenissen dat niet zomaar wordt aanvaard hoger dan in Vlaanderen. Van de 7.914 gevallen vielen er 3.367 in Vlaanderen, 444 in Brussel en 4.203 in Wallonië.

Erfgenamen weigeren de erfenis als ze zeker zijn dat er een financiële put wacht. Als ze dan de erfenis aanvaarden, worden ze ook verantwoordelijk voor de schulden van de overledene. Bij aanvaarding onder voorbehoud, wordt de erfenis alleen aanvaard als ze groter is dan de schuld.

Elk jaar worden in België ongeveer 115.000 erfenissen afgewikkeld.

(Belga/RR)

Dat melden De Tijd en L'Echo. In Wallonië ligt het aantal erfenissen dat niet zomaar wordt aanvaard hoger dan in Vlaanderen. Van de 7.914 gevallen vielen er 3.367 in Vlaanderen, 444 in Brussel en 4.203 in Wallonië. Erfgenamen weigeren de erfenis als ze zeker zijn dat er een financiële put wacht. Als ze dan de erfenis aanvaarden, worden ze ook verantwoordelijk voor de schulden van de overledene. Bij aanvaarding onder voorbehoud, wordt de erfenis alleen aanvaard als ze groter is dan de schuld. Elk jaar worden in België ongeveer 115.000 erfenissen afgewikkeld.(Belga/RR)