Henrique de Castro werd in januari na amper 15 maanden ontslagen als operationeel directeur van Yahoo, maar zuur zal dat voor de man niet gesmaakt hebben: hij kreeg maar liefst 58 miljoen dollar (42 miljoen euro) mee.

Dat blijkt uit documenten die het internetbedrijf bij de Amerikaanse beurstoezichthouder indiende.

Geluk

De Castro had het geluk dat zijn ontslagvergoeding was gebaseerd op de prestaties van het bedrijf en de ontwikkeling van Yahoos aandelenkoers. De koers van Yahoo schoot omhoog van 15,68 dollar naar 40,34 dollar.

Volgens analisten is dat niet zozeer toe te schrijven aan beleidsmaatregelen, dan wel aan het belang van 24 procent dat Yahoo heeft in het Chinese Alibaba, een van de meest winstgevende en snelstgroeiende internetbedrijven ter wereld.

Google

De Castro was in oktober 2012 de eerste grote aanwerving van Yahoo-ceo Marissa Mayer, die vier maanden eerder zelf de overstap had gemaakt van Google.

Yahoo verdedigde de hoge compensatie voor De Castro omdat hij bij zijn vorige werkgever, Google, miljoenen zou hebben gekregen in de vorm van aandelen als hij daar in dienst was gebleven.

Waarom Yahoo zich geroepen voelde dat bedrag te vergoeden aan een falende directeur, liet het bedrijf in het midden. (Belga/KVDA)

Henrique de Castro werd in januari na amper 15 maanden ontslagen als operationeel directeur van Yahoo, maar zuur zal dat voor de man niet gesmaakt hebben: hij kreeg maar liefst 58 miljoen dollar (42 miljoen euro) mee. Dat blijkt uit documenten die het internetbedrijf bij de Amerikaanse beurstoezichthouder indiende. Geluk De Castro had het geluk dat zijn ontslagvergoeding was gebaseerd op de prestaties van het bedrijf en de ontwikkeling van Yahoos aandelenkoers. De koers van Yahoo schoot omhoog van 15,68 dollar naar 40,34 dollar. Volgens analisten is dat niet zozeer toe te schrijven aan beleidsmaatregelen, dan wel aan het belang van 24 procent dat Yahoo heeft in het Chinese Alibaba, een van de meest winstgevende en snelstgroeiende internetbedrijven ter wereld. Google De Castro was in oktober 2012 de eerste grote aanwerving van Yahoo-ceo Marissa Mayer, die vier maanden eerder zelf de overstap had gemaakt van Google. Yahoo verdedigde de hoge compensatie voor De Castro omdat hij bij zijn vorige werkgever, Google, miljoenen zou hebben gekregen in de vorm van aandelen als hij daar in dienst was gebleven. Waarom Yahoo zich geroepen voelde dat bedrag te vergoeden aan een falende directeur, liet het bedrijf in het midden. (Belga/KVDA)