Het magazine benadrukt dat de vrouwen zelf hun fortuin gemaakt hebben, en dat ze hun vermogen dus niet te danken hebben aan hun familie.

Het gemiddelde vermogen van de elf rijkste Chinese vrouwen bedraagt 2,6 miljard dollar, tegenover 2,3 miljard voor Oprah Winfrey. JK Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, komt uit op één miljard dollar.

De drie rijkste vrouwen op deze planeet zijn allemaal Chineses. De koningin van het recyclagepapier, de 53-jarige Zhang Yin, heeft een vermogen dat geschat wordt op 5,6 miljard dollar. Na haar komen Wu Yajun van de immobiliëngroep Longfor Properties met 4,1 miljard dollar, en Chen Lihua, die aan het hoofd staat van het conglomeraat Fuhua (actief in de havenlogistiek en de energiesector), met 4 miljard dollar.

De eerste niet-Chinese komt op de vierde plaats en is de Spaanse Rosalia Mera, de oprichtster van de modeketen Zara.

Het magazine benadrukt dat de vrouwen zelf hun fortuin gemaakt hebben, en dat ze hun vermogen dus niet te danken hebben aan hun familie. Het gemiddelde vermogen van de elf rijkste Chinese vrouwen bedraagt 2,6 miljard dollar, tegenover 2,3 miljard voor Oprah Winfrey. JK Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, komt uit op één miljard dollar. De drie rijkste vrouwen op deze planeet zijn allemaal Chineses. De koningin van het recyclagepapier, de 53-jarige Zhang Yin, heeft een vermogen dat geschat wordt op 5,6 miljard dollar. Na haar komen Wu Yajun van de immobiliëngroep Longfor Properties met 4,1 miljard dollar, en Chen Lihua, die aan het hoofd staat van het conglomeraat Fuhua (actief in de havenlogistiek en de energiesector), met 4 miljard dollar. De eerste niet-Chinese komt op de vierde plaats en is de Spaanse Rosalia Mera, de oprichtster van de modeketen Zara.