In Vlaanderen ligt de werkloosheidsgraad bij vrouwen (8,15 procent) nog altijd hoger dan bij mannen (7,80 procent). Maar de werkloosheid neemt wel het snelst toe bij de mannelijke bevolking.

Bij mannen werd in september een toename van de werkloosheid met 10,4 procent tot 125.323 werklozen geregistreerd. Bij de vrouwen steeg de werkloosheidsgraad met 8,5 procent tot 111.352.

Omgerekend bedraagt het aantal mannelijke werklozen 53 procent van het volledige Vlaamse werklooosheidscijfer. "Het banenverlies in de industrie treft vooral de mannen, terwijl vooral de vrouwen baat hebben bij de groei van de dienstensector en het succes van de dienstencheques", luidt het in een persbericht van Muyters.

Net als elders in Europa kampt Vlaanderen met een groot probleem wat de werkloosheid bij jongeren betreft. Zowat een op de vier (25,3 procent) niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen blijkt jonger dan 25 jaar te zijn. Bij de vijftig-plussers ligt dat getal op 22,9 procent.

Het aantal langdurige werklozen (1 tot 2 jaar) is in september op jaarbasis met 15,6 procent gestegen, voor de werklozen die minder dan een jaar zonder job ziiten bedraagt het groeipercentage 9,6 procent.(BO)

In Vlaanderen ligt de werkloosheidsgraad bij vrouwen (8,15 procent) nog altijd hoger dan bij mannen (7,80 procent). Maar de werkloosheid neemt wel het snelst toe bij de mannelijke bevolking.Bij mannen werd in september een toename van de werkloosheid met 10,4 procent tot 125.323 werklozen geregistreerd. Bij de vrouwen steeg de werkloosheidsgraad met 8,5 procent tot 111.352.Omgerekend bedraagt het aantal mannelijke werklozen 53 procent van het volledige Vlaamse werklooosheidscijfer. "Het banenverlies in de industrie treft vooral de mannen, terwijl vooral de vrouwen baat hebben bij de groei van de dienstensector en het succes van de dienstencheques", luidt het in een persbericht van Muyters. Net als elders in Europa kampt Vlaanderen met een groot probleem wat de werkloosheid bij jongeren betreft. Zowat een op de vier (25,3 procent) niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen blijkt jonger dan 25 jaar te zijn. Bij de vijftig-plussers ligt dat getal op 22,9 procent. Het aantal langdurige werklozen (1 tot 2 jaar) is in september op jaarbasis met 15,6 procent gestegen, voor de werklozen die minder dan een jaar zonder job ziiten bedraagt het groeipercentage 9,6 procent.(BO)