Het aantal medewerkers die zelf ontslag namen, ligt 18 procent hoger dan vorig jaar. Het aantal gedwongen vertrekken door ontslag is 15 procent gestegen. In de sector van de horeca waren er zelfs 48 procent meer vertrekkers dan een jaar eerder. Het aantal vrijwillige vertrekkers steeg er met een derde.

De loonstrookverwerker gaat er van uit dat het hoge aantal vertrekkers in onder meer de horeca en de bouw te maken heeft met de lage loonniveaus in die sectoren. Mensen gaan elders aan de slag waar ze meer kunnen verdienen. In de bouw werken ook veel mensen van elders in Europa. Dat zorgt voor een groter verloop.

Het aantal medewerkers die zelf ontslag namen, ligt 18 procent hoger dan vorig jaar. Het aantal gedwongen vertrekken door ontslag is 15 procent gestegen. In de sector van de horeca waren er zelfs 48 procent meer vertrekkers dan een jaar eerder. Het aantal vrijwillige vertrekkers steeg er met een derde. De loonstrookverwerker gaat er van uit dat het hoge aantal vertrekkers in onder meer de horeca en de bouw te maken heeft met de lage loonniveaus in die sectoren. Mensen gaan elders aan de slag waar ze meer kunnen verdienen. In de bouw werken ook veel mensen van elders in Europa. Dat zorgt voor een groter verloop.