Zuid-West, thuis best

Groots aangepakte cocooning : van de ene verbazing in de andere.

De 34-jarige Wim Van Ouytsel, eigenaar van de vermaarde en beruchte housetempel La Rocca in Lier, zorgde een boogscheut verder voor een opzienbarende horeca-realisatie. Het uitgestrekte complex, gelegen tussen de showrooms langs de Antwerpsesteenweg, ontvouwt zich achter een ereboog en doet denken aan een miljonairsranch in Texas. Binnen val je van de ene verbazing in de andere : Zuid-West is samengesteld uit vele zalen die in elkaar overlopen, maar allemaal op een andere warme en chique manier werden ingericht. Bij de eerste oogopslag is duidelijk dat hier kosten noch moeite werden gespaard.

Wim Van Ouytsel heeft het groots aangepakt : een totaal van 240 couverts verdeeld over een wintertuin, een bar met brasserie, een wit vertrek met open haard, een eetkamer met Leuvense stoof, een als oude winkel ingerichte zaal en een vertrek vol vogelkooitjes. In de zomer komt daar nog het tuinterras bij. Bovendien is er een afzonderlijke feestzaal en zijn er vergaderzaaltjes voor kleine groepen.

Zuid-West is nu vier maanden open en scoorde vanaf het prille begin. Vooral ‘s zondags staat men aan te schuiven voor brunch, koffie compleet of diner. Volgens directeur Benny Sloopmans is het succes te danken aan de formule die inspeelt op actuele behoeften : Zuid-West is een ontmoetingsplaats waar men iets kan drinken en iets kleins of meer uitgebreid eten.

De fraaie spijskaart is gevarieerd maar voorspelbaar : halve gepocheerde kreeft (750 fr.), ganzenlever met appel en walnoten (720 fr.), spaghetti alla carbonara (340 fr.), steak natuur (475 fr.), ribbetjes met honing (475 fr.), kreeft à la nage (1350 fr.), enzovoort.

Wij namen plaats in de brasserie, waar een tafeltje verder twee “dames” zaten die duidelijk op jacht waren. Wat verderop werd de show gestolen door een oude grijze man met gouden oorbel en trui in angorawol. Op de achtergrond kweelden Amerikaanse crooners ; onze Spaanse ober leek als twee druppels water op Danny De Vito. Hij sprak maar enkele woorden Nederlands en deponeerde de spijskaart achteloos op tafel over het glaasje met het flakkerende kaarsje. Toen even later zwarte rook opsteeg, redden wij Zuid-West eigenhandig van een uitslaande brand.

Wij bestelden garnaalkroketten (340 fr.), die vierkant bleken te zijn met een papperige vette vulling, geserveerd met sla en aardbei (help !). Hoofdgerecht was op z’n Amerikaans gemarineerde zeeduivel (695 fr.) : gelige stukjes vis die deden denken aan omelet met kipsmaak of kip met omeletsmaak, vergezeld van heel veel roomsaus en in vorm gedrukte witte rijst (695 fr.). Wij misten niet alleen groenten, maar ook smaak. Misschien is de keuken van Zuid-West in de eerste plaats afgestemd op de presentatie ?

PIETER VAN DOVEREN

Wim Van Ouytsel Pakt uit met een opzienbarende horeca-realisatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content