‘Zoeken naar kansen om uit te breiden’

DINA DE HAECK

Syneton zag het levenslicht toen de oprichter, wiens echtgenote een boekhoudkantoor had, vaststelde hoe tijdrovend het was de administratie daarvan te beheren. Dat kwam dan nog eens boven op de kernbusiness: een boekhouding opstellen en de klant informeren. Syneton ontwikkelde software die alle aspecten van de bedrijfsvoering en de administratie gemakkelijker en efficiënter maakt. Dat geeft dan weer een boost aan de rentabiliteit. Sinds een jaar staat Dina De Haeck aan het hoofd van de onderneming.

Wat deed u voor u bij Syneton terechtkwam?

DINA DE HAECK. “Ik heb vooral in de farmasector gewerkt. Nadat ik was afgestuurd in toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit van Gent, begon ik mijn loopbaan bij Pfizer. Eerst in de supply chain, later als aankoper. Na tien jaar verliet ik het bedrijf om een MBA aan de Vlerick Business School te behalen. Vervolgens werd ik de operationele directeur bij Arseus, een functie die ik na vier jaar inruilde om de algemene leiding op te nemen van Eurofins Central Laboratory in Nederland. Begin 2017 kwam het aanbod om de CEO van Syneton te worden. Daar startte ik in februari vorig jaar.”

Ruim 80 procent van de boekhoudkantoren maakt gebruik van onze software

Waarom hebt u die overstap gemaakt?

DE HAECK. “Syneton is de marktleider in de accountancysector. Het levert ondersteunende software die het administratieve werk stroomlijnt en ervoor zorgt dat men een goed overzicht krijgt over de geïnvesteerde tijd en de gefactureerde tijd. Ruim 80 procent van de boekhoudkantoren maakt gebruik van onze software. Het bedrijf positioneert zich als een ideale partner voor de digitalisering van de bedrijfsadministratie op zowel Belgisch als internationaal niveau. Dat leek me een mooie uitdaging. Omdat het bedrijf een verzadigingspunt naderde – al meer dan duizend boekhoudkantoren zijn klant – is het belangrijk te zoeken naar de juiste kansen om uit te breiden.”

Wat zijn uw doelstellingen?

DE HAECK. “Als de kmo van morgen succesvol wil zijn en blijven, heeft die meer ondersteuning van een accountant nodig. Wij dragen ertoe bij dat die efficiënter kan werken, waardoor hij een proactievere rol kan spelen. Daarnaast kijken we ook over de grenzen. Momenteel verkennen we de mogelijkheden in Polen en Tsjechië, en in april staat een verkenningsreisje naar Zuid-Afrika op het programma.”

Welke uitschieters zijn u het voorbije jaar opgevallen?

DE HAECK. “Syneton startte met een client-servermodel (een computertechniek voor de samenwerking tussen twee of meer programma’s, die zich op verschillende computers kunnen bevinden, nvdr). Maar ook een eenmanszaak of kleinere kantoren en start-ups hebben behoefte aan administratieve automatisering. Het is me het jongste jaar opgevallen dat een server voor start-ups geen opportune investering blijkt te zijn. Daarom lanceren we in mei een belangrijke update van onze cloudtoepassing met een state-of-the-arttechnologie die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook naadloos past in de gangbare manier van werken. Het is een prima oplossing voor de kleinere kantoren. Eén zaak is zeker, er zullen geen gepresteerde uren meer in de cloud verdwijnen, want de toepassing vangt alles op en geeft een overzicht.”

Dina De Haeck (39)

Is: CEO van Syneton

Vrije tijd: lopen en schaatsen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content