Zoeken naar een weg uit de crisis

Philippe Lacroix wacht een moeilijke taak: Manpower uit de crisis in de uitzendsector leiden. En in de voetsporen treden van een monumentale voorganger.

Op 1 januari 2003 wordt Philippe Lacroix (44) wakker als baas. Op die datum zal hij Michel Bodart opvolgen, de algemeen directeur van Manpower Belgium die bijna dertig jaar lang aan het hoofd stond van de nummer vijf van het uitzendwezen.

Na een licentiaat commerciële en financiële wetenschappen en een master in management aan het Ichec voltrok Lacroix’ hele loopbaan zich in de personeels- en uitzendsector. Voordat hij bij Manpower belandde, bekleedde Lacroix diverse personeelsfuncties in bedrijven als SKF Belgium, Peat Marwick & Mitchell en Winterthur. In 1989 kwam hij voor het eerst in de wereld van de uitzendbureaus terecht, bij Vedior, waar hij eerst directeur marketing en verkoop en vervolgens chief operating officer werd. Tien jaar later trad hij in dienst bij Biac als directeur human resources. “Het ging erom dit overheidsbedrijf voor te bereiden op een privatisering en een eventuele beursgang, maar na de aanslagen van 11 september 2001 en de crisis in de luchtvaartsector werd het dossier uitgesteld.”

Vandaar dat hij, tuk als hij is op verandering en ontdekkingen, niet lang heeft geaarzeld toen er een voorstel van Manpower kwam. Hij startte begin september als directeur operations, en daar profiteert hij vandaag van om de bedrijfscultuur op te snuiven voordat hij het roer overneemt.

Philippe Lacroix houdt van bergwandeltochten, wordt binnenkort vader van zijn vierde kind en getuigt van een vrij positieve instelling. Hij is ervan overtuigd dat de crisis in de sector niet eindeloos zal duren. “Een dieptepunt vormt het beste moment om een opleving voor te bereiden, jezelf vragen te stellen en je strategie aan te passen. Wij moeten ons diversifiëren in de financiële sector of in engineering, ons uitbreiden naar grote accounts en ons aanbod op het vlak van rekrutering, selectie en outplacement verfijnen.”

J-F. Sacré [{ssquf}]

Philippe Lacroix (44).

Wordt: algemeen directeur van Manpower Belgium.

Vrije tijd: familie, vrienden, wandeltochten door het hooggebergte.

“Wij moeten ons diversifiëren in de financiële sector of in engineering.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content