ZINCPOWER-HOLDING

Nieuwe (?) bestuurders

Zincpower Holding NV heeft nieuwe bestuurders. Zincpower Holding NV was de familiale holding rond de verzinkingsgroep van de Limburgse gebroeders Bleyen.

In juni 1994 stortte het imperium van Jean-Pierre, Marc, Eddy en Lode Bleyen in (zie Trends van 20 juni 1994). Het “ontlenen” van 358 miljoen frank uit de spilholding had Zincpower in zware financiële problemen gebracht. Op 16 november 1994 capituleerden de broers Bleyen ; ze ondertekenden een overeenkomst waardoor de holding van het faillissement werd gered. En waardoor een overname mogelijk werd. TEG, een Europees risicokapitaalfonds waarin de Gimv participeert, bleef minderheidsaandeelhouder ; de Bleyen-aandelen van Zincpower Holding NV kwamen voor één frank in handen van Stagwart NV, een Belgische vennootschap waarachter Ace Inventures van de in Parijs gedomicilieerde Timothy “Tim” Hutton schuilt.

TEG kon die aandelen van Stagwart terugkopen, ook voor één frank, indien er geen industriële partner werd gevonden voor Zincpower. Die partner werd wél gevonden, in de Waalse kalkgroep Carmeuse. Carmeuse nam, voor één frank, de Stagwart-aandelen in Zincpower Holding over. Meteen liet diezelfde holding een vordering van 358 miljoen frank in rekening-courant op de familieholding Bleyen J. Holding vallen.

Op 25 juni 1995 leek de zaak rond. Die dag ontstonden Galva Power Group en Galva Holding. Die namen alle activa én geïdentificeerde én aanvaardbare passiva van Zincpower Holding over. Hoofdaandeelhouder van Galva Power Group en Galva Holding werd Carmeuse.

De lege Zincpower Holding werd evenwel niet opgedoekt. Sinds 15 december heeft de vennootschap zelfs nieuwe bestuurders : Strikewell Trading Ltd, Adelaar Management Ltd en Havik Management Ltd (drie Britse vennootschappen, alledrie gehuisvest op hetzelfde adres in Londen), Disk Design Ltd (gehuisvest in Bristol) en het Brusselse MGTP Europe BV. De eerste drie limiteds zijn vennootschappen waarachter Ace Inventures schuilt, voor Disk Design Ltd tekent Koen Hanssens. Hanssens, in Zincpower Holding actief via Hansinvest, volgde in juli 1994 Marc Bleyen op als gedelegeerd bestuurder van de holding. Achter MGTP Europe BV schuilt Jean-Claude Deschamps, zelfstandig adviseur van de Gimv en indertijd als vertegenwoordiger van TEG tevens bestuurder van Zincpower Holding. Wat de aandeelhouders met Zincpower Holding van plan zijn ? Nobody knows.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content