Zelfvoorzienend design

Mother heeft een platform met designproducten voor mensen die zelfvoorzienend willen leven, zowel eigen ontwerpen als van andere designers.

Het eerste product dat Mother – de handelsnaam van de bvba On A Mission – zelf ontwierp en op de markt bracht, is een groeilamp, die Bloom werd gedoopt. Zeker in de winter is zo’n groeilamp handig voor mensen die weinig licht in huis hebben, maar toch huisplanten willen of hun eigen kruiden en groenten willen kweken. Planten binnenshuis kweken wordt populairder, ziet An-Sofie Vandamme, medeoprichter van Mother: “Zelfs IKEA heeft een lamp om kruiden te kweken. We willen ons onderscheiden door de kwaliteit. Het verschil met andere grow lights die al op de markt zijn, is dat het ledspectrum beter behouden blijft. De leds worden ook optimaal gekoeld en de levensduur is langer. Het is ook de eerste fullspectrumlamp, wat wil zeggen dat ze het natuurlijk zonlicht nabootst.”

De groeilampen worden verkocht via de eigen webshop, maar ook verdeeld in plantenwinkels in de Benelux. Ook in Australië, Frankrijk, Spanje en Scandinavië verkocht de starter al groeilampen. Mother, dat vorig jaar deelnam aan het acceleratieprogramma van de Brusselse incubator B-Sprouts, streeft naar producten die opvallen door een mooi design. Via zijn webshop wil Mother ook producten van andere designers aanbieden. Op die manier kan Mother sneller groeien. Zo ontwikkelt een Spaanse designer een verticale groene muur voor decoratieve planten.

Mother hanteert drie regels voor de producten die het aanbiedt: ze moeten mensen meer zelfvoorzienend maken, met de beste materialen worden gemaakt zodat ze een leven lang meegaan, en een scherpe prijs hebben. “We wilden producten op de markt brengen voor mensen die zelfvoorzienend willen leven, zodat ze niet naar de supermarkten om eten moeten gaan, geen water verbruiken dat wegvloeit, en waarbij het afval wordt gerecycleerd”, zegt An-Sofie Vandamme. De in 2018 opgerichte bvba On A Mission is gevestigd in Wetteren, maar opereert ook vanuit Asse, en werd voorlopig gefinancierd met eigen middelen en een kleine Europese subsidie.

1000 exemplaren

maakte Mother van zijn eerste serie groeilampen, tegen 199 à 219 euro per stuk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content