Zelf een tablet bouwen

© GF

Patrick Thomas, de topman van het Duitse Covestro, wou als kind piloot worden, kan zijn eigen tablet bouwen, verzamelt zilveren doosjes, en is een fan van LinkedIn.

Uw kinderdroom?

“Luchtmachtpiloot worden. Ik ging door het selectieproces voor de Royal Air Force, maar ze stelden al heel snel vast dat mijn ogen slechter zouden worden. Ik heb nog de officiersopleiding gevolgd en geleerd om te vliegen, maar wist dat ik toch geen gevechtspiloot zou kunnen worden, dus ben ik ingenieur geworden.”

Uw hobby’s?

“Ik ben een echte techno geek. Ik leer mezelf programmeren en kocht een kleine computer die ik ombouw tot een tablet. Voor amper 80 euro creëer ik zo het equivalent van een iPad, en daar maak ik een mediacenter van om mijn muzieksysteem in ons appartement te beheren. Daarnaast hebben we in Italië een olijfgaard waar we jaarlijks zowat 1000 liter olijfolie produceren, en uitdelen. En ik hou van zwemmen.”

Uw favoriete gadget?

“Furbo, iets sensationeel dat ik heb gekocht voor mijn vrouw voor kerst. Als de hond blaft, verschijnt een bericht op haar smartphone en ziet ze door een camera de keuken. Ze kan via dat toestel ook praten met de hond of een snoepje afvuren. Hilarisch.”

Uw grootste buitenissigheid?

“Ik verzamel zilveren snuif- en pillendoosjes. Het herinnert me aan mijn roots. Toen ik heel klein was, had mijn oma een kleine zilveren snuifdoos, die ze me ook heeft nagelaten. En daarnaast herstel ik antieke laptops. Geen pc’s voor alle duidelijkheid, maar oude schrijftafeltjes, de laptops van 150 jaar geleden.”

Welk talent had u graag gehad?

“Ik wou dat ik muzikaal was. Ik dacht dat ik het misschien was, tot ik een klarinet kreeg waarmee ik bewees dat ik het niet was ( lacht).”

Uw favoriete app?

“Ik hou van LinkedIn. Niemand mag aan mijn account komen. Tweeten vind ik roepen in een vacuüm, LinkedIn-mensen zijn over het algemeen serieuzer. En wat apps voor een tablet betreft, hou ik van Notes Plus, waarmee je kan schrijven in je eigen handschrift.”

Patrick Thomas (60) neemt dit jaar afscheid als CEO van het kunststoffenconcern Covestro.

Zelf een tablet bouwen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content