ZAKENLEVEN

EUROPIA

Europia, de lobbygroep van Europese petroleummaatschappijen, heeft de Belg François Cornelis gepromoveerd tot nieuwe president. Cornelis is de topman van Petrofina. Binnen de Europese beroepsvereniging kreeg hij alle stemmen achter zijn naam. Cornelis volgt er Ivor Berresford (Shell) op.

François Cornelis is 46 jaar, gehuwd en vader van vier kinderen. In mei 1990 stootte hij bij Petrofina door naar het hoogste schavotje. Europia leeft, om een veelvoud van redenen, duidelijk in de schaduw van “grote broer” Cefic, de Europese lobby van chemiebedrijven.

FRANÇOIS CORNELIS (PETROFINA) Europese promotie.

KB

Op de KB-zetel in Leuven ruimt Jacques Stockx plaats voor Bob Leeman. Eerstgenoemde verhuist naar de Scheldestad, waar hij aangesteld werd als direkteur van “Groep Antwerpen”.

Bob Leeman, een ekonomist, kwam in 1984 bij de KB terecht. Van 1991 tot 1994 werkte Leeman op direktieniveau in duo met Stockx.

De KB-zetel in Leuven meldt voorts dat onderdirekteur Danny De Raymaker uitwijkt naar de hoofdstad, waar hij afdelingsdirekteur wordt van de centrale afdeling “Betalingsverkeer en Automatische Dienstverlening” in het hoofdkantoor.

LOGICA

Het Brusselse Logica, gespecializeerd in computeradvies, systeemintegratie en software, ziet met Michel Cornez een nieuwe algemeen direkteur aantreden voor België. Hij heeft achttien jaar ervaring in de business.

Cornez werkte de voorbije drie jaar bij de Sema groep, achtereenvolgens in België en in Nederland. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Wilfried De Meyere, gedelegeerd bestuurder van Logica voor de Benelux.

MICHEL CORNEZ (LOGICA) Achttien jaar ervaring in de business.

BURSON-MARSTELLER

Gewezen BRTN-journalist Johan Ral werd zopas benoemd tot general manager van Burson-Marsteller in Brussel. Ral volgt Jan Robberechts op, die het kantoor de voorbije zeven jaar leidde. Burson-Marsteller behoort tot de grootste bureaus ter wereld voor kommunikatie en advies.

Johan Ral, die nu vier jaar voor Burson-Marsteller werkt, is bekend omwille van zijn verleden bij de BRTN, waar hij producer en journalist is geweest. Nadat hij de openbare omroep verliet, werkte hij een tijdje voor de KB (interne en externe kommunikatie). In ons land stelt Burson-Marsteller twintig mensen tewerk.

BORLAND

Gidi Schmidt werd benoemd tot vice-president Noord- en Zuid-Europa bij Borland. Borland International is een van de toonaangevende leveranciers van produkten en diensten voor software-ontwikkelaars.

Borland wordt centraal geleid vanuit het kantoor in Amsterdam, maar heeft bijhuizen in diverse Europese landen (waaronder België). Gidi Schmidt, die in 1991 bij Borland terechtkwam, evolueerde van managing director Benelux tot zijn huidige funktie.

GIDI SCHMIDT (BORLAND). Ruime bevoegdheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content