Zach Johnson wordt Amerikaanse kapitein

Het is officieel: Zach Johnson (46) wordt de kapitein van het Amerikaanse Ryder Cup-team voor de editie van 2023, die wordt gespeeld op het parcours van de Marco Simone G&CC-baan in Rome. Johnson, die afkomstig is uit de Amerikaanse staat Iowa, nam vier keer deel aan de grote confrontatie tussen Amerika in Europa: in 2006, 2010, 2012 en 2014. In die vier edities ging de overwinning naar Europa. De nieuwe kapitein van het Amerikaanse team zal dus bijzonder gemotiveerd zijn. Volgens de recentste berichten krijgt hij misschien Tiger Woods als vicekapitein naast zich.

De Amerikanen wonnen de vorige editie van de Ryder Cup, die in de Verenigde Staten werd gespeeld. Maar de voorbije dertig jaar slaagden ze er geen enkele keer in de uitwedstrijd op Europese bodem te winnen. Dat lukte het voor het laatst in 1993 op de Belfry.

De naam van de Europese kapitein is nog niet bekend. Achter de schermen klinkt het dat de Engelsman Luke Donald bovenaan op het lijstje staat van mogelijke opvolgers voor Padraig Harrington.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content