WOORDVOERSTER OP AVONTUUR

V edior-topman Thierry De Coster krijgt in de concurrentieslag met marktleider Interlabor nieuwe munitie. Krista Michiels (39 j.) wordt zijn rechterhand en verantwoordelijke voor de public relations en public affairs, een nieuwe functie. Michiels was tot gisteren 30 september de woordvoerster en adjunct-kabinetschef van minister van Arbeid Miet Smet (CVP).

“Ik krijg twee functies bij Vedior,” legt Michiels uit. “Ten eerste de public relations. We blijven werken met een extern bureau ( nvdrAnthonissen & Associates), maar ik doe de interne coördinatie. Ten tweede zal ik een aantal sociale dossiers opvolgen, zoals de vertegenwoordiging bij de beroepsvereniging van de uitzendbedrijven Upedi en de contacten met de overheid en werknemersorganisaties.”

Krista Michiels is een licentiaat pedagogische wetenschappen van de KU Leuven (1982), waar ze een jaar bleef als wetenschappelijk medewerkster. In januari 1984 stapte ze over naar het Hoger Instituut voor de Arbeid ( Hiva), waar ze onderzoek deed naar de overgang onderwijs-arbeidsmarkt. Tijdens haar zesjarig verblijf bij het Hiva verschoof haar aandacht naar het intern en extern communicatiebeleid. “Ik vond het jammer dat het studiewerk onbekend bleef.”

In september 1990 werd ze verantwoordelijk voor de interne communicatie bij het ACV. Prompt volgde een zware opdracht: de campagne voor de sociale verkiezingen van 1991. Het werd een succes. Daarna stippelde ze een eenvormiger corporate image van de christelijke vakbond uit. Een telefoontje van het kabinet van minister Miet Smet maakte een einde aan die job. In juni 1992 werd Michiels woordvoerster van de minister. In die functie was ze ook verantwoordelijk voor het uitwerken van campagnes, conferenties en evenementen. Met een mediatieke figuur als minister Smet is dat een niet te onderschatten taak. In april 1998 werd ze nog beloond met een bevordering tot adjunct-kabinetschef. Voor de ambitieuze Michiels was dit niet voldoende. “De rode draad in mijn carrière is de arbeidsmarkt, niet de politiek,” verklaart ze. “Het kabinet was een boeiende wereld, maar ik heb het nu wel gezien. Bij Vedior zal het kortetermijnwerk plaats maken voor de lange termijn. Ook de stress zal er minder zijn. Ik zal even moeten ontwennen.”

Bij Vedior mag Thierry De Coster nu al zijn vakantieplanning bekijken, want Michiels’ hobby is reizen. “Ik heb elk jaar een reis van ten minste drie weken in het verre buitenland nodig. Australië heeft een diepe indruk nagelaten omdat de verhouding mens-natuur er zo anders is dan hier. Maar vooral in Afrika heb ik mijn hart verloren. Ik ga op reis als avonturier. Ik stap op een vliegtuig en dan zie ik wel ter plaatse.” Dit jaar was Maleisië aan de beurt. Ook nu werd ze vergezeld van haar man Peter De Fré, die zopas communicatiemanager van Mobistar werd. “Dat wordt een probleem,” lacht Michiels. “Vedior werkt met Proximus.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content