WOODS REKENT OP ZIJN APP

Een week voor de US Masters op Augusta, van 7 tot 10 april, zijn alle ogen op Tiger Woods gericht. Ondanks al zijn kopzorgen koestert de Amerikaan nog altijd de ambitie om het record van achttien gewonnen majors, op naam van zijn landgenoot Jack Nicklaus, te breken. Louter theoretisch is dat natuurlijk nog altijd mogelijk voor de 35-jarige Woods, die al veertien majors achter zijn naam heeft. Alleen bewijst hij op het terrein telkens opnieuw dat hij zijn vroegere topniveau nog altijd niet te pakken heeft. Zo heeft hij al voor de vierde keer sinds zijn debuut bij de profspelers in 1996 zijn swing gewijzigd. Vandaag is Woods pas de vijfde speler op de wereldranglijst, en het is van november 2009 (Australische Masters) geleden dat hij nog een toernooi kon winnen.

Woods wordt nu gecoacht door de Canadees Sean Foley, die wellicht niet wist dat hij aan een echt avontuur begon. Een swing bijsturen, dat moet iedere topspeler kunnen. Alleen is Woods er nog altijd niet in geslaagd om die nieuwe swing perfect aan te passen aan de eigenschappen van het terrein en het weer. En dat terwijl de Amerikaan zijn eigen app voor de iPhone en iPad heeft gelanceerd, My Swing, om golfers van alle niveaus technisch vooruit te helpen. “Het is het lot van iedere golfer”, zegt Woods. “Je kunt die bal perfect slaan, maar vroeg of laat komt er een moment dat het niet meer lukt en vraag je je af hoe je dat vroeger voor mekaar kreeg…” En ja, Tiger zal zijn eigen app gebruiken. “Mijn coach is er niet altijd bij. Ik moet me dus ook alleen uit de slag kunnen trekken en uitgaan van de videoanalyse. Ik voel mijn swing anders aan dan hij in werkelijkheid wordt uitgevoerd, dat is klassiek.” Woods noemt dat de ” gap between feel and real“, die hij vorige week zelf nog ervoer tijdens de Arnold Palmer International. Hij liet er bovenaardse dingen zien en stond daarna opnieuw te klungelen, met ballen die in het water belandden en grote stukken gras die in de lucht vlogen. Kortom: de Amerikaan stond niet meteen te spelen als iemand die klaar is om een vierde green jacket te veroveren, hoewel hij een jaar geleden bij zijn terugkeer in competitie heel goed had gepresteerd op Augusta. Hij speelde toen heel lang mee voor de overwinning en eindigde uiteindelijk vierde.

Ondertussen heeft Woods ook een relatie met Alyse Lahti Johnston, een 22-jarige studente, dochter van de vroegere baseballster Jeff Lahti (St. Louis Cardinals) en schoondochter van Alastair Johnston, een van de topmensen van IMG. Johnston was ook de man achter de eerste grote deal van Woods (60 miljoen dollar van Nike op zijn twintigste…) en zou de tortelduifjes aan elkaar voorgesteld hebben.

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content