Woods ontgoochelt

Tiger Woods was de grote ontgoocheling van het PGA Championship. Hij kwam na zijn historische overwinning in de Masters nochtans heel ambitieus aan de afslag en zei dat hij zich helemaal klaar voelde om opnieuw te stunten. Maar al vanaf de eerste hole werd duidelijk dat de Amerikaan met een andere instelling stond te golfen dan op Augusta. Zijn driving was onregelmatig en zijn putting bijzonder fragiel. Brooks Koepka zette Woods meteen onder hoge druk. Hij raakte niet eens voorbij de cut.

De ontgoocheling was dan ook groot. “Ik heb nog een maand om bij te sturen en klaar te zijn voor de US Open, ” prevelde Woods na afloop. Waarnemers verwachten dat we in die US Open weer een andere Woods te zien krijgen. Op het parcours van Pebble Beach pakte hij in 2000 een van de mooiste overwinningen van zijn carrière.

Onze landgenoot Thomas Pieters begon zwak aan het PGA Championship (triple bogey, bogey en double bogey in de eerste drie ronden), maar raakte wel voorbij de cut en finishte op een behoorlijke 24ste plaats. In de laatste ronde sloeg Pieters zelfs een 69 met een eagle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content