Woods gaat scheiden

Tiger Woods heeft zijn caddie, Mike Cowan, de laan uitgestuurd.

In de Verenigde Staten had het nieuwtje het effect van een wervelstorm: Tiger Woods heeft zijn caddie ontslagen. De vijftigjarige Mike Cowan – bijgenaamd ‘ Fluff‘ – stond Woods al bij vanaf het prille begin van zijn carrière in 1997.

“We hebben er samen over gepraat en zijn tot de conclusie gekomen dat dit de beste oplossing is,” liet Woods via zijn agenten weten. “Ik waardeer de steun die hij me altijd heeft gegeven en zijn bijdrage aan het uitbouwen van mijn carrière, maar deze verandering is echt nodig. Ik hoop dat we goede vrienden blijven.” Of dit laatste mogelijk is, valt te betwijfelen. Insiders beweren dat Woods en Cowan de afgelopen weken meermaals heftige woordenwisselingen hadden. De jongste tijd deed Woods trouwens zelf zijn metingen – wat erop wijst dat het vertrouwen tussen de beide heren volledig zoek was.

Naar verluidt nam Woods het Fluff kwalijk dat hij aan de pers had verteld hoeveel hij verdiende. In Golf Digest had Fluff inderdaad uit de doeken gedaan dat hij 1000 dollar per toernooi kreeg plus een percentage van het prijzengeld: in het slechtste geval 8%, bij een plaats in de toptien 9% en bij een eerste plaats 10%. Alleen al tijdens de Amerikaanse tour verdiende Fluff vorig jaar met Woods 165.000 dollar. Fluff vertrouwde het blad ook toe dat hij Woods nooit zou verlaten voor een andere speler.

Toen was de verhouding tussen het koppel Woods-Fluff blijkbaar nog goed: Fluff droeg de twintig kilo wegende zak, las de puttinglijnen en gaf advies over de keuze van de clubs. En hij zorgde er ook voor dat Woods weer met beide benen op de grond kwam te staan als hij zijn concentratie dreigde te verliezen na een superslag.

Fluff was eigenlijk de ideale caddie voor Woods: hij had de ervaring die Tiger miste. Fluff (handicap 2) was al 23 jaar caddie en behaalde samen met Peter Jacobson zes overwinningen (in achttien jaar) voor hij met Woods in zee ging. Samen wonnen ze zeven toernooien, waaronder de Masters 1997 in Augusta.

Ter vervanging van Fluff heeft Woods nu de Nieuw-Zeelander Steve Williams in dienst genomen. Die werkte acht jaar met Greg Norman – Norman staat bekend als een van de moeilijkste spelers van het circuit – en twaalf jaar met Ray Floyd. Williams werkte voor het eerst als caddie op de Open van Nieuw-Zeeland in 1975. Hij hield er toen 150 dollar, de zak van zijn prof en enkele nieuwe ballen aan over.

Ook Fluff zal wellicht niet lang zonder werk zitten. Misschien is Nick Faldo wel geïnteresseerd, nu hij toch geen rekening meer houdt met de keuze van de puttinglijnen van Fanny Suneso, zijn Zweedse caddie?

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content