WIZARDS OF THE COAST

Dichter bij Carta Mundi

Carta Mundi, de Kempense wereldleider voor speelkaarten- en kaartenspellenproduktie, én Wizards of the Coast, versterken hun samenwerking. Wizards of the Coast Belgium, de poot op het Europese vasteland van de Westamerikaanse spellenontwerper (Seattle), verhuist eind januari van Antwerpen naar Turnhout, om dichter te zitten bij de producent van de kaarten voor het suksesvolle spel Magic : The Gathering (zie omslagverhaal Trends, 17 augustus ’95).

Wizards of the Coast heeft vandaag 15 werknemers en zal aanwerven in de Kempen. In ’94 en ’95, de eerste twee boekjaren van Wizards of the Coast, werden 1 miljard stuks kaarten verkocht. Allemaal gedrukt bij Carta Mundi. Het Kempense bedrijf heeft daardoor zijn omzet fors zien stijgen, een Amerikaanse fabriek wordt opgebouwd in Tennessee. Wizards is voor Carta Mundi een werelddoorbraak.

In ’96 wordt Magic vertaald in het Japans, Koreaans en Mandarijns en gedistribueerd in Azië. Bruno Van Speybroeck van Wizards of the Coast Belgium : “De Aziatische markt biedt het meervoudige aan klanten dan Europa. Ook volgend jaar maken we een stevige sprong voorwaarts met onze omzet.”

De expansie van Wizards of the Coast in Europa wordt ondersteund met de benoeming van Hans Denneboom (49 j.) Nederlander en een ex van Erasmus Universiteit in Rotterdam tot vice-president Europa. Denneboom was 11 jaar bedrijfsleider van de spellenproducent en -distributeur Mattel Toys Benelux en 7 jaar marketeer bij TDK en Mars. Hij zal de groei van Wizards of the Coast aanvuren in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Waar Wizards of the Coast precies gelokalizeerd zal zijn in Turnhout is een bedrijfsgeheimpje, enkel een postbusnummer en de telefoonnummers worden medegedeeld. Bruno Van Speybroeck : “We willen diskreet kunnen werken om onder meer de distributie van onze kaartenspellen optimaal te verzorgen. De kaarten zijn reeds verzamelobjekten en we hebben geen nood aan lekkages.”

HANS DENNEBOOM (WIZARDS OF THE COAST EUROPE) Na 11 jaar Mattel Toys Benelux bij de producent van het wereldpopulaire kaartenspel Magic, The Gathering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content