‘Wij hebben het zuiverste pelletverwarmingssysteem’

WIE

Karel Van Wonterghem (34)

WAS

De voorbije tien jaar in een kaderfunctie aan de slag bij ÖkoFEN Belgium, een specialist in centrale verwarming met biomassa (pellets). Het bedrijf is een filiaal van een Oostenrijkse groep.

WORDT

CEO van ÖkoFEN Belgium. Karel Van Wonterghem volgt in die functie zijn vader Ludwig op. Hij stond sinds de start van ÖkoFEN Belgium aan het roer van het bedrijf.

WIL

“Het is belangrijk voor de volgende generaties dat we van fossiele brandstof afstappen. Dat is mijn grootste drijfveer. Het is mijn ambitie om onder meer oude stookolieketels te vervangen door duurzame houtpelletketels. De overstap van stookolie naar pellets is de meest efficiënte maatregel om CO2 te besparen, zonder dat het ten koste gaat van het comfort. Een pelletverwarming is de enige 100 procent klimaatvriendelijke verwarming en met de z eroflame-technologie – op basis van eigen innovatie – hebben we ook het zuiverste pelletverwarmingssysteem in huis. Daarnaast zetten we in op pelletketels die ook elektriciteit opwekken. In combinatie met batterijen en zonnepanelen produceer je 100 procent duurzame warmte en elektriciteit, en ben je off grid.

“In de samenleving merk je een verandering. De consumenten willen meer onafhankelijk worden voor hun energiebevoorrading. De installateurs en de architecten moeten hen de weg wijzen. Nu verdelen we om en bij de 5000 ketels en hebben we een marktaandeel van ruim 40 procent. Ik ben ervan overtuigd dat er met de juiste bewustmaking van een groot publiek nog groei mogelijk is voor onze activiteiten. Dat moet de ambitie zijn.”

VRIJE TIJD

Gezin, informatica, Lego, koken, lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content