Wie wordt Manager van het Jaar 2002?

De drie kandidaten voor de Manager van het Jaar 2002 zijn bekend: Jef Colruyt (Colruyt), Marc Coucke (Omega Pharma) en Mimi Lamote (C&A).

De drie kandidaten voor de Manager van het Jaar 2002 die van de lezers van Trends op basis van de stemronde in dit blad en op de website de voorkeur kregen, zijn (in alfabetische volgorde): Jef Colruyt van de supermarktketen Colruyt, Marc Coucke van de farmadistributeur Omega Pharma en Mimi Lamote van de kledingketen C&A. Uit deze drie kandidaten zal de opvolger van Theo Dilissen, topman van Real Software en de Manager van het Jaar 2001, gekozen worden.

Wat opvalt, is de relatief jonge leeftijd van de drie kandidaten – ze zijn respectievelijk 43, 37 en 38 jaar oud – en het feit dat ze alle drie uitgesproken distributiespelers zijn. Jef Colruyt, zoon van Jo Colruyt die in 1992 tot Manager van het Jaar bekroond werd, slaagde erin om met de warenhuisketen Colruyt – ondanks de zware concurrentie van Carrefour – voor het eerst in de geschiedenis over Delhaize naar de tweede plaats in de distributiesector te klimmen. Marc Coucke, die aan de wieg stond van het groeibedrijf Omega Pharma, ontpopte zich de jongste jaren tot een integratiemanager die een team rond zich verzamelde om uit te groeien tot een Europese speler. De enige vrouw in het gezelschap, Mimi Lamote, viel dan weer op als de dame die de kledingketen C&A dit jaar voor het eerst sinds 1994 uit de rode cijfers hielp.

De selectie uit dit drietal van de uiteindelijke laureaat gebeurt door een kiescollege, samengesteld uit (in alfabetische volgorde): Frans Crols (voorzitter en directeur Trends), Walter Demey (voorzitter van de Vlaamse Management Associatie in Limburg), Bert De Muyer (voorzitter VMA Oost- en West-Vlaanderen), Piet Depuydt (hoofdredacteur Trends), Guy Detrilles (managing partner Egon Zehnder), Theo Dilissen (CEO Real Software), Rik Duyck (algemeen voorzitter VMA), Guido Muelenaer (adjunct-hoofdredacteur Trends), Guy Lacroix (voorzitter VMA Brussel/Brabant) en Jean-Marie Van den Borre (directeur-generaal Korn/Ferry).

Op 18, 19 en 20 december zendt de zakenzender Kanaal Z een portret uit van de drie eindkandidaten. Op woensdag 8 januari 2003 wordt de naam van de winnaar bekendgemaakt. Een uitgebreide reportage en verslaggeving van de nieuwe Manager van het Jaar vindt u in Trends van 9 januari 2003.

P.D. [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content