Wie na Sabena?

Belgische bedrijven die golf-minded zijn, kunnen op de terreinen van Mont Garni onze nationale luchtvaartmaatschappij achterna vliegen.

Noteer alvast de data van de vierde Belgian Corporate Golf Challenge die zal plaatsvinden op de zaterdagen 25 april, 9 mei, 20 juni en de finale op 26 september. Alle wedstrijden gaan door op de Golf du Mont Garni, evenals de tweede editie van de finale tussen Frankrijk en België, op 24 oktober 1998. Deze Challenge is een organisatie van Mont Garni, met de steun van Trends en onder het patronaat van de Koninklijke Belgische Golffederatie. Op korte tijd is dit evenement uitgegroeid tot een klassieker. Deze wedstrijd richt zich tot golfers die actief zijn in bedrijfsverband. Het idee komt van Roger van de Schueren, vader van Anne Peltzer, voorzitster van de golf van Mont Garni en wedstrijdleidster van het toernooi.

Roger van der Schueren begon zijn loopbaan bij een brouwerij in Verviers, en kwam nadien terecht in de uitgeverswereld bij La Libre Belgique, de uitgeverij Dupuis, Onze Tijd, Seniors Publications en l’Echo de la Bourse. Hij is ook voorzitter geweest van de Vereniging van Waalse Ondernemingen, het VBO en de Belgische Dienst voor Buitenlandse Handel.

“Hij is een overtuigde golfer”, zegt zijn dochter. “Hij wou de ultieme ontmoeting tussen sport en bedrijf tot stand brengen. Een wedstrijd waarin het bouwen van een ploeggeest en het leggen van contacten in een ontspannen klimaat kunnen gebeuren. En het werkt nog altijd. De deelnemers vinden het prachtig. De ploegkapiteins zijn verantwoordelijk voor de correcte inschrijvingen van hun spelers. Er heeft zich ooit maar één klein probleempje voorgedaan, toen een team een student op stage had ingeschreven…”

De bedrijven zijn zeer happig op een dergelijke competitie. Dit jaar zullen maximum achttien ondernemingen kunnen inschrijven (vanwege de shot-gun) met een ploeg van vier spelers (plus vier reserven). De wedstrijden hebben plaats op de terreinen van Mont Garni. Dit domein van de familie van der Schueren werd in 1990 geopend en omvat 150 hectaren op het grondgebied van de gemeenten Baudour en Sirault, nabij Bergen.

De eerste drie wedstrijden worden gespeeld volgens het systeem 4BBB match play, de vierde volgens single stableford. De ploegen worden gerangschikt door optelling van de resultaten van alle wedstrijden, volgens een systeem dat door de organiserende club wordt uitgedokterd.

De maximumhandicap bedraagt 28. Vertrek vanaf de front tees. De winnaars van de vorige edities zijn IBM (1995), de Koninklijke Club van de Generale (1996) en Sabena (1997).

Golf van Mont Garni. Tel: (065) 62.27.19. Fax: (065) 62.34.10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content