Weer een toptoernooi in België

KEVIN HESBOIS Heel wat Belgen komen aan de afslag. © bi

Amper drie weken na de Belgian Knockout, een toernooi van de European Tour, vindt opnieuw een toernooi van internationaal niveau plaats in ons land. Deze keer is het een manche van de Challenge Tour: de KPMG Trophy wordt gespeeld op het terrein van de Golf de l’Empereur in Ways.

De Challenge Tour is de wachtkamer van de elite, een stadium waar je als profspeler door moet om in de top van de Europese golfsport te geraken. Het is ook een reeks toernooien waar veel jong talent aan deelneemt en waarin jonge spelers zich kunnen onderscheiden. Onze landgenoten Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry speelden ooit in de Challenge Tour.

Tijdens het toernooi zou op de greens van de Empereur heel wat spektakel te zien moeten zijn. Dat parcours in Waals-Brabant is een zeer uitdagend en fysiek veeleisend championshipcourse. Het terrein werd aangelegd in 1990 en krijgt voor het eerst in zijn geschiedenis een toernooi van dit kaliber over de vloer, met veel profspelers van het hoogste niveau. Het is ook een parcours waar de jongens met een verre slag in het voordeel zijn. Maar de greenkeepers hebben het terrein bijzonder goed voorbereid, met onder meer een zeer ruwe rough en razendsnelle greens. Als er ook nog eens een strakke wind zit, dan ligt de lat technisch bijzonder hoog.

Heel wat Belgen komen aan de afslag. Pieters, Colsaerts en Detry zijn niet van de partij omdat ze verplichtingen hebben in de European Tour. Ook de Limburger Christopher Mivis ging niet in op de uitnodiging, omdat hij in Oostenrijk kan deelnemen aan de Shot Clock Masters. Wel aanwezig op de Empereur zijn Kevin Hesbois, Hugues Joannes en Gaëtan Weyds-Casesens.

Bij de amateurs kijken we uit naar Alan De Bondt (Antwerp), Giovanni Tadiotto (Rigenée), Yente Van Doren (Rinkven), Jean de Wouters (Hulencourt) en Aurian Capart (Empereur). Zij kregen een wildcard van de golffederatie en willen zo veel mogelijk ervaring opdoen.

De KPMG Trophy komt met een prijzenpot van 180.000 euro en wil jonge Belgische topspelers de kans geven ervaring op te doen tegen de elite en op die manier te klimmen in de internationale hiërarchie. Het is het dertiende seizoen op rij dat ons land een toernooi van de Challenge Tour over de vloer krijgt. De vierde keer op rij al gaat die eer naar KPMG, een trouwe sponsor van de Belgische golffederatie.

Miguel Tasso

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content