‘We willen volgend jaar dubbel zo groot worden’

Hij begon in de horeca als kok, maar sinds meer dan tien jaar is Antony Lemmens ondergedompeld in de IT-wereld. Sinds een jaar leidt hij zijn onderneming Ravio, een IT-dienstenverlener die mensen opleidt en plaatst voor IT-functies in bedrijven. Die blijft groeien en draait een omzet van ongeveer 1 miljoen euro. Lemmens heeft vijftien medewerkers in dienst en zit daarmee op schema om zijn doelstelling voor 2021 te halen: twintig medewerkers.

Hoe bent u in de sector beland?

ANTONY LEMMENS. “In 2008 ging ik aan de slag bij het IT-bedrijf van mijn vader en ik ben in de sector actief gebleven ¬ al heb ik ook in hr ervaring opgedaan, onder meer bij Hays. Ik werkte onder meer voor het IT-bedrijf onetowin en het Duitse Digital Innovation People. In 2020 lanceerde ik Ravio op verzoek van enkele privé-investeerders en hoofdaandeelhouders. Ravio evolueert mee met de klanten. We volgen van heel nabij welke mensen ze nodig hebben.

“Na tien maanden gooide ik het roer om en kocht ik de oorspronkelijke investeerders uit. Dankzij een managementbuy-out heb ik nu als CEO alle aandelen van Ravio in handen.”

Wat is uw strategie?

LEMMENS. “Wij gaan op zoek naar goede IT-consultants. Dat is niet eenvoudig, vooral als je vaste medewerkers zoekt. Ze zijn ofwel direct weg, ofwel onbetaalbaar. Wij leiden mensen op, brengen hen op een ander niveau en sturen hen uit naar onze klanten. Zo slagen we er toch in langetermijnrelaties op te bouwen. Voor tijdelijke opdrachten werken we vaak met freelancers. Daar is het geen probleem om de juiste mensen te vinden.

“Toch denk ik dat we het aantal vaste medewerkers het komende jaar kunnen verdubbelen tot veertig werknemers. Ik weet het, de verwachte groei is op z’n minst ambitieus en opmerkelijk, gezien de timing van de lancering van Ravio. We opereren naast enkele heel grote dienstverleners, maar zij laten veel grote kruimels liggen. De vraag naar informatici piekt sinds de pandemie.”

Wat bedoelt u met ‘grote kruimels’?

LEMMENS. “De grote spelers moeten tempo maken en volume draaien. Die hebben niet genoeg tijd voor investeringen in de begeleiding en plaatsing van de moeilijkere profielen. Ik heb in mijn loopbaan al ruim honderd medewerkers bij Argenta geplaatst. Het is mijn belangrijkste klant. Maar alles begon met een klein contract waar ik mijn tanden op heb stukgebeten. Ik had een profiel gevonden dat na drie maanden werd opgezegd, want de functie was niet meer nodig. Dat is frustrerend, maar het heeft me professioneel geen windeieren gelegd.”

U bent ook de drijvende kracht achter Mokuso, dat bedrijven helpt bij transformatieprojecten en de opstart van zelfsturende teams. Hoe gaat dat in zijn werk?

LEMMENS. “Mokuso is Japans voor ‘treed uit jezelf’. Het is een uit de hand gelopen hobby met twee bevriende transformatiecoaches. Mokuso specialiseert zich in agile projecten en executive coaching bij transformaties. Het neemt ongeveer een vijfde onze tijd in beslag.”

Antony Lemmens

Is: oprichter en CEO van Ravio

Vrije tijd: leidt mee de kyokushinkarateschool Mas Oyama in Kalmthout en het motorracingteam Hoffmann by MRP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content