‘We willen de strafste werkgever zijn’

NICO DE BAERDEMAEKER , DAVY JONCKERS EN PETER MANET "Onze grootste troef bij de aanwerving is de mondreclame." © kris van exel

Met een eigenzinnig personeelsbeleid en een sterke klantenfocus groeit Yontec heel snel in industrieel en facilitair onderhoud. Tegen 2020 willen de oprichters Peter Manet en Davy Jonckers de kaap van 20 miljoen euro omzet ronden.

Jarenlang kon Davy Jonckers van zijn hobby zijn beroep maken. Als hoefsmid voorzag hij heel wat toppaarden van nieuw schoeisel. Maar een arbeidsongeval dwarsboomde zijn plannen. Tijdens zijn revalidatie ontstond het idee een bedrijf op te richten dat is gespecialiseerd in elektromechanisch onderhoud. “Ik baseerde me op mijn buikgevoel. Ik plaatste een vacature in Het Belang van Limburg en niet veel later wierf ik mijn eerste werknemer aan”, vertelt hij over de begindagen van Jontech bvba. “Ik deed alles zelf: de verkoop, de administratie, de facturatie, de aanwervingen, … Dat was niet vol te houden. Vooral omdat ik geen geschoold manager was. Ik volgde wel opleidingen bij werkgeversorganisaties. Tijdens een van die samenkomsten raakte ik aan de praat met Peter Manet, een ervaren bedrijfsleider en een cijferwonder. Hij was de man die mij kon versterken. Samen richtten we Yontec nv op om daarin de activiteiten van Jontech bvba verder uit te bouwen.”

'We willen de strafste werkgever zijn'

Nieuwe CEO

Door de jaren heen verruimden de activiteiten. Zo garandeert Yontec ook stand-bydiensten en doet het ook de insourcing van technische diensten. De klantenportefeuille bestaat uit twee grote groepen. In de logistieke sector zijn zowat alle grote pakjesbedrijven kind aan huis bij Yontec. De tweede groep zijn productiebedrijven. Sinds kort heeft Yontec ook een bijkantoor in het Meetdistrict van de Ghelamco Arena in Gent.

Door de groei waren Jonckers en Manet genoodzaakt hun stekje in het Hasseltse bedrijvencentrum Officenter in te ruilen voor een eigen kantoorgebouw dat helemaal is afgestemd op het welzijn van de medewerkers. Een biechtstoel, een schommel en een massagestoel moeten ervoor zorgen dat de mensen zich er thuis voelen.

Vorig jaar trokken Jonckers en Manet met Nico De Baerdemaeker een nieuwe CEO aan. “Na al die jaren heb ik geleerd dat ik meer een ondernemer dan een manager ben”, zegt Jonckers. “Daarom heb ik in overleg met Peter ervoor gekozen de dagelijkse leiding uit handen te geven. Wij houden ons nu vooral bezig met de strategische keuzes van het bedrijf.”

Nieuw initiatief

Geschoold personeel vinden, is geen sinecure. Toch slaagt Yontec er al bij al vlot in de juiste mensen te vinden en aan zich te binden. “Onze grootste troef bij de aanwerving is de mondreclame. We doen dag in dag uit ons best om onze medewerkers, de Yontec family, te verzorgen. Iedereen moet met plezier komen werken. We willen de strafste werkgever zijn”, leggen ze uit.

Manet en Jonckers koesteren nog grootse toekomstplannen. Tegen 2020 willen zij een omzet van 20 miljoen euro realiseren. Daarnaast zijn ze bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf waarvan de activiteiten perfect aansluiten bij de Yontec-filosofie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content