‘We skiën weleens door de straat’

© Debby Termonia

Pieter-Jan Minnebo, Sven Van Wambeke en Werner De Vocht, Avventura

“Avventura in Gent bestaat sinds 1986. Je vindt bij ons alle materiaal en kledij voor trekking, outdooractiviteiten en ski. Van november tot april focussen we op de wintersport. Bij ons kun je materiaal kopen of huren. Je kunt ze ook in het wintersportgebied huren. Dan moet je het niet transporteren. Maar je verliest er wel tijd mee tijdens je vakantie, en het is een stuk duurder.

“Wij hebben een atelier voor onderhoud en herstellingen, en een ervaren team dat de producten door en door kent. Zo staan wij bekend voor onze expertise in bootfitting: we helpen de klant de juiste skischoenen te kiezen en passen die aan, op maat. Daarmee maken wij het verschil. We werken ook aan onze shopping experience, volgend voorjaar wordt de winkel gerenoveerd. Er komen shops-in-the-shop, waar merken hun producten kunnen presenteren.

“De weken voor de kerst-, de krokus- en de paasvakantie zijn hectisch, maar ook in de periodes daartussen zijn we non-stop in de weer. Om zelf te gaan skiën blijft weinig tijd over. Maar als we vertrekken, dan is het met een lading ski’s, om ze uit te testen. Dan moet het niet altijd in de Alpen zijn. Toen het zo hard sneeuwde, kon je ons over de middag door de straat zien skiën.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content