‘We mikken op 150 Belgische vestigingen’

Na elf jaar trouwe dienst bij Trade Mart Brussels ging Marjo Jespers in oktober 2016 aan de slag bij IWG (International Workplace Group, de vroegere Regus Group). Een goed jaar later maakte hij zijn eerste promotie bij de wereldleider in flexibele werkplekoplossingen: de areamanager werd area director. In die functie rapporteert hij rechtstreeks aan William Willems, de countrymanager Belux van IWG. “Als areamanager stond ik in voor de commercialisering en het beheer van vier Regus-vestigingen in Brussel”, vertelt Marjo Jespers. “In mijn nieuwe functie ben ik verantwoordelijk voor alle Regus- en Spaces-centra in Vlaanderen en Brussel. Dat zijn er 23. ”

Spaces is de coworkingformule van IWG en de groeikampioen van de groep. Eind 2017 opende de eerste Belgische Spaces zijn deuren op het Pegasus Park in Diegem. Dit najaar staat de opening van twee vestigingen gepland, in Mechelen en in de Brusselse Belliardstraat. Voor volgend jaar staan een Spaces-vestiging op Post X in Antwerpen en een Spaces Brussels Stock Exchange op het programma. Eind 2019 is het uitkijken naar de lancering van Spaces in Gare Maritime, het voormalige goederenstation op Tour & Taxis. Met een oppervlakte van 4500 vierkante meter moet dat het paradepaardje van Spaces in België worden.

Ook de expansie van Regus gaat onverminderd voort. De voorbije twee jaar steeg het aantal Belgische locaties van 13 tot 33. “We openen een tiental Regus- en Spaces-centra per jaar”, stelt Jespers. “De ambitie is het Belgisch IWG-netwerk fors uit te breiden. We mikken op ongeveer 150 vestigingen.”

IWG heeft jarenlang ter plaatse getrappeld in België. Wat is er veranderd?

MARJO JESPERS. “De kantoorgebruikers staan veel meer open voor coworking en flexibele manieren van werken. Dat merk je vooral bij de millennials. Die hechten veel belang aan een goed evenwicht tussen werk en privéleven. Ons concept, dat je de mogelijkheid biedt te werken waar en wanneer je wil, sluit daar goed bij aan.

“Ik vind het ook opvallend dat een vrij klassieke sector zoals de advocatuur de voordelen van flexibel werken heeft ontdekt. In onze vestiging op de Brusselse Louizalaan werken veel advocaten. Dat heeft te maken me de nabijheid van het Justitiepaleis, maar we merken ook dat ze de extra faciliteiten en ondersteuning sterk appreciëren.”

De coworkingmarkt groeit snel. Is het vinden van geschikte locaties de grote uitdaging voor IWG?

JESPERS. “Ja. Wij geloven dat een uitgebreid en fijnmazig netwerk een voorwaarde is om mensen echt flexibel te laten werken is. Zelfs in een klein land als België zijn we nog niet overal aanwezig. Er is nog werk aan de winkel. Bovendien worden omgevingsfactoren, zoals een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de fiets, belangrijker. Ook de normen voor de faciliteiten en de inrichting van de gebouwen zijn strenger. Vroeger volstond het kantoorruimte aan te bieden. Vandaag moeten er ook een restaurant, een fitnessruimte, douches enzovoort zijn.”

In België kennen we alleen Regus en Spaces. Komen er nog andere formules van IWG naar ons land?

JESPERS. “We bestuderen een introductie van No 18 op de Belgische markt. Dat is een Zweeds concept. Er zijn twee vestigingen in Stockholm en er komen er binnenkort in Atlanta, Londen en Zurich. In No 18 is de sfeer wat huiselijker en warmer dan in de meeste coworkingspaces. Mooie herenhuizen zijn erg geschikt voor die formule.”

Marjo Jespers

Is: area director bij IWG

Vrije tijd: gezin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content