We Invest schudt de vastgoedmarkt op

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Toen Jonathan Pham in 2014 met zijn vastgoedkantoor We Invest begon, voelde hij al snel dat de conservatieve vastgoedmarkt wat opschudding kon gebruiken. Aanvankelijk opereerde hij zoals de andere agentschappen, maar dat veranderde nadat Raphaël Mathieu er in 2017 bij was gekomen.

“We zijn twee jaar na mijn komst overgestapt op een franchisemodel”, zegt Mathieu, die nu CEO van de groep is. We Invest breidde zich al snel uit van Brussel naar een netwerk van 25 kantoren. In Vlaanderen komen er tussen juni en september vijf bij.

Wat We Invest vooral uniek maakt, is niet het netwerk, maar de achterliggende technologie. “We ontwikkelden onze eigen software om alles wat bij het verkopen van vastgoed komt kijken beter op te volgen. In eerste instantie blijft die technologie voorbestemd voor onze franchisehouders, die we zo nog beter kunnen begeleiden”, legt Mathieu uit.

We Invest heeft intussen een team van 180 mensen, van wie 45 medewerkers focussen op de software en de marketing. In mei vorig jaar kon het een investering van 5 miljoen euro aankondigen. Mathieu: “Met dat geld gaan we onder andere de Franse markt veroveren. In eerste instantie beginnen we er dit jaar nog met een proefproject, maar volgend jaar gaan we er volledig doorgroeien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content