Waar eindigt de val?

Nog nooit stonden zo weinig nieuwbouwappartementen te koop in Brussel. Het aanbod is gedaald van 2.000 eenheden in 2020 tot 707 nu, stelt het vastgoedanalysebureau de Crombrugghe & Partners vast. En er zijn geen tekenen van beterschap. Dat weerspiegelt zich in de vraagprijzen, die in een jaar met 5 procent zijn gestegen. In de gemeenten in het zuiden van Brussel overschrijden ze nu de grens van 5.000 euro per vierkante meter.

De situatie is dezelfde in alle Brusselse gemeenten. Alleen in Brussel-Stad is het aanbod gestegen. De prijzen zijn er evenwel met 1,2 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

In Evere, Schaarbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe zijn de vraagprijzen zijn in een jaar tijd met 3,5 procent gestegen. In Etterbeek, Elsene en Sint-Gillis ziet de Crombrugghe & Partners dezelfde stijging.

In de gemeenten in het zuiden van Brussel zijn de prijsstijgingen forser (+13%). Ze liggen er nu boven 5.000 euro per vierkante meter, een nieuw record.

In de gemeenten in het noorden van Brussel (Laken, Neder-Over-Heembeek, Jette, Koekelberg en Ganshoren) zijn de prijzen stabiel gebleven (+0,5% in een jaar).

In Molenbeek, Anderlecht en Vorst blijven de prijzen de laagste van de hoofdstad, hoewel ze in een jaar met 12 procent gestegen zijn en die van de noordelijke Brusselse gemeenten naderen.

Waar eindigt de val?

In de kijker

In het hart van Ukkel, in de wijk Square Coghen, tussen de rue Square Coghen en de Doyennéstraat ontwikkelt Galika Human Estate het project Carré Coghen. Verdeeld over drie gebouwen komen 43 woonunits en 5 kantoren, omgeven door gemeenschappelijke en privétuinen. Ondergronds is voorzien in 36 parkeerplaatsen en 7 plaatsen voor bakfietsen. Pierre Blondel Architectes tekende voor het ontwerp van de gebouwen, geïnspireerd door het art-deco-erfgoed van Square Coghen.

De studio’s en appartementen variëren in grootte tussen 32 en 195 vierkante meter. Voor de appartementen met één slaapkamer beginnen de prijzen bij 260.000 euro. De appartementen met twee slaapkamers gaan van de hand vanaf 395.000 euro en de drieslaapkamerflats vanaf 655.000 euro. De oplevering is gepland voor september 2024.

Waar eindigt de val?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content