Vooruitziende Garcia

De jonge Spanjaard Sergio Garcia legt de lat in 2002 zeer hoog. Moet Tiger Woods zich zorgen maken?

Garcia wil dus hoger mikken. “Ik ben ambitieus, ja. In 2002 wil ik de eerste plaats in het Amerikaanse circuit, en eigenlijk ook in het Europese circuit. Haalbaar, vind ik, want ik vrees niets of niemand.”

Tiger Woods legde de lat natuurlijk erg hoog, maar dat had alleen maar een positief effect op de andere spelers, vindt Garcia. “Iedereen heeft zich heel hard ingespannen om beter te gaan spelen en de prestaties van Tiger te benaderen. Ik moet agressief kunnen spelen om te winnen. We zijn allemaal mensen van vlees en bloed, en we spelen allemaal hetzelfde spelletje. Als Tiger de vier grote titels op rij kan winnen, waarom zou een andere speler dat dan niet kunnen? Bekijk de statistieken en je zal zien dat de kloof tussen Tiger en de rest kleiner wordt. En verleden jaar speelde hij lang niet zo goed als de twee jaar daarvoor.”

Garcia draait nu twee jaar mee sinds hij in het profcircuit debuteerde. Een zinderend debuut op zijn negentiende, want tijdens het Amerikaanse PGA Championship hield hij Tiger Woods in Medinah tot bij de laatste hole aan de praat. Een rustige jongen is hij niet: hij drijft op zijn Spaanse temperament. “Woods, Woods, Woods en nog eens Woods. Natuurlijk tovert hij slagen uit z’n club die je van niemand anders ziet. Zoals 245 meter met een ijzer 2. Maar afstand is niet alles. Trouwens, met het nieuwe materiaal komen we allemaal al dichter in zijn buurt dan twee jaar geleden.”

Met zijn zesde plaats in de wereld is Garcia de eerste Europeaan op internationaal niveau, maar hij is wel een stuk ambitieuzer dan de vier spelers die in de World Ranking op Woods volgen: de Amerikanen Phil Mickelson en David Duval, de Zuid-Afrikaan Ernie Els en de Amerikaan Davis Love III.

Volgens veel waarnemers is er nog een andere Europeaan die dit jaar hoge ogen moet kunnen gooien: de Ier Padraig Harrington, nu elfde in de wereld. Niemand is er de voorbije twee jaar zo snel op vooruitgegaan als de man uit Dublin. Alleen kon hij die opgang nog maar zelden in toernooiwinst omzetten.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content