‘Voortwerken aan een tasty future’

WIE

Yvon Guérin (54)

WAS

Managing director van de snel groeiende divisie Bakery Products bij Vandemoortele

WORDT

CEO van Vandemoortele. Hij volgt Jules Noten op, die acht jaar het bedrijf leidde.

WIL

“De grote ambitie is Vandemoortele een mooie en duurzame toekomst te geven. Als managing director van Bakery Products leerde ik Vandemoortele kennen als een bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. Vandemoortele Group gaat voor continuïteit en het consolideren van de rendabiliteit. Veeleer dan op hervormen ligt de focus op internationale groei. De afdeling Margarines, Culinaire Oliën en Vetten moet haar marktaandeel verder consolideren met een sterke focus op het foodservicekanaal. Voor Bakery Products groeit de markt voortdurend. Ook daar ligt de nadruk op foodservice. Voor de groep zien we nog veel mogelijkheden in de export van authentieke bakkerijproducten, zoals Franse croissants en Italiaanse focaccia’s, tot ver buiten de Europese grenzen. Vandemoortele blijft op internationaal niveau op een maatschappelijk verantwoorde manier gestaag werken aan een tasty future. Maar eerst moeten we de coronacrisis verwerken. Door de uitbraak van covid-19 en de bijbehorende maatregelen voor restaurants en bars zien we een verschuiving van het foodservice- naar het winkelkanaal. In de huidige omstandigheden verwachten we ook een stijgende trend voor thuisleveringen en afhaalrestaurants.”

VRIJE TIJD

Lezen, reizen, joggen, zwemmen, tuinieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content