't Convent'94 (Rudy De Volder)
...

't Convent'94 (Rudy De Volder) Levendige bleekgele kleur.Zachte, florale aanzet met fruitige tonen, ietwat flauw in evolutie, mist wat greep (JB). Frisse aanzet, goed gevulde smaak, goed droog, maar toch wat eenvoudig met een licht bittere toets in de finale, die niet te lang is (ML & JB). Werd door de meeste proevers als correct en medium van kwaliteit beschouwd.Scholteshof '94 (Roger Souvereyns) Normale lichtgele kleur.Wat aarzelende brede geur van rijpe vruchten, correct en redelijk veel inhoud (ML). Zachte smaak met goed evenwicht en redelijk krachtig, die lang bijblijft en eindigt op een puntje bitter (SDW). De wijn in de fles van een eerste staal was niet helemaal af. We proefden deze wijn opnieuw in een latere proeverij. Bij het proeven van het tweede staal werd bevestigd dat het een wijn is die duidelijk bij goed smakende gerechten hoort (HDS). Lindener '92 (Frank Fol) Lichte bleekgele kleur.Wat gesloten in aanzet, evolueert breed met toets van hout en wat tonen van exotisch fruit (RDG). Volle krachtige en rijk gestoffeerde smaak (HDS) met goed evenwicht. De zachte tonen worden zeer goed door het presente zuur opgevangen (RDG). Lindener '93 (Frank Fol) Goede gele transparante kleur met levendige tinten.Ietwat eik in de aanzet, met in evolutie tonen van goed rijp geel fruit. Zeer aromatisch en al redelijk complex (SDW). Soepele ronde smaak, krachtig en evenwichtig met goed geïntegreerd hout. Smaakvolle wijn (RDG). Deelnemers :Jan De Genst : computer-analist met passie voor de wijn (JdG).Serge De Wael : assistent wijnaankoper voor de groep GB (SdW).Jim Bruyndonckx : wijnkenner, free-lance wijnschrijver (JB).Martine Levens : marketing-verantwoordelijke voor de wijngids Hachette (ML).Daniel Curtis : patron van het restaurant "Je rève" (DC)Harry De Schepper (HDS)De proeverij had plaats in restaurant Je Rêve, dat zich bevindt boven de Prime Time, een door de Brusselaars zeer bezochte plek. De attractieve inrichting is een ontwerp van de jonge Franse designer Zelda Ziegelbauw, die graag provoceert, zonder daarom de gastronomische ervaringen te willen beïnvloeden. De uitbater Daniël Curtis en chef Xavier Leproudt (ex Astoria Hotel) hebben zich toegelegd op de creatie van een hele reeks carpaccio's, die dan ook centraal op de kaart staan. Na een eerste blinde confrontatie de proevers wisten niet dat het om Belgische wijnen ging werden dezelfde wijnen getoetst aan een reeks gerechten. 't Convent scoorde vrij goed bij een carpaccio van langoustines met een romig bieslooksausje. Een ideale combinatie (SDW). Het zachte, zelfs licht zoete in de wijn wordt beter benadrukt (JB). De wijn wordt aangenamer in combinatie met het gerecht (ML). De Lindener-wijnen werden geproefd bij een stevig smakende turbotin met witte-wijnsaus, en konden dit smaakgeweld perfect aan. De meeste proevers waren het erover eens dat Frank Fol deze wijn zonder schroom met zijn meest gewaagde culinaire creaties kan associëren. De wijnen van het Scholteshof kunnen de inventiefste Souvereyns-composities gastronomisch zeer goed begeleiden.HARRY DE SCHEPPERRestaurant Je Rêve, Méridiaanstraat 4, 1030 Brussel. Tel : (02) 218.38.13.