Volwassen stijl

De Française Isabelle Arpin studeerde financiële wetenschappen in Parijs. Zij kwam bij toeval in aanraking met de restaurantkeuken en raakte zo gepassioneerd, dat ze zich inschreef aan de koksschool van Duinkerke. Daarna ging Arpin aan de slag in Franse sterrenrestaurants, waarna ze in België belandde.

Isabelle Arpin was tien jaar lang de chef van het gereputeerde eethuis Auteuil in Oostende. Daarna was Brussel aan de beurt. Als chef-kok van Alexandre wist ze een ster te verwerven. Isabelle Arpin werkte in WY onder Bart De Pooter en werd chef van Louise 345, het restaurant aan de Louizalaan van advocaat Jo Vanbelle. Louise 345 sloot en Arpin opende aan de overkant van de boulevard haar eigen restaurant.

Er zijn een elftal tafels. Het comfort voldoet, maar de bordverlichting kan beter. Klanten hebben zicht op de keuken. De ontvangst is in handen van een geroutineerde zaalmeester. ‘s Avonds kiest men een menu van drie, vier, zes of acht gangen (55,70, 90 of 105 euro). Van maandag tot en met vrijdagmiddag biedt het huis ook een zakenlunch van een, twee of drie gangen (23, 32 of 42 euro). De wijnkaart toont een persoonlijke, Frans georiënteerde collectie flessen boven 40 euro, aangevuld met een ruime keuze per glas.

Wij kiezen het aantal gangen, waarna wij zijn overgeleverd aan de grillen van de chef. Financiergebakje met ansjovis, piquillopeper met zwarte olijven, rundstartaar met crème van wortel en wasabi en een soepje van knolselder met gerookte haring en arganolie. Dat zijn de hartige en kruidige welkomsthapjes als kennismaking met de gespierde keuken van Isabelle Arpin. Delicate langoustines verschijnen in een in smaak overheersende amandelgazpacho. Gebakken ganzenlever combineert de chef succesvol met kort gepocheerde oester, schuim van aardpeer en een groentejus geparfumeerd met thee. Gebakken ombervis krijgt een lekkere saus getrokken van de graten, vin jaune en gember en komt met bereidingen van schorseneer. Het nagerecht verrast door de presentatie: een in een zwarte kruidenfilm verpakte ananas is opgediend met zwarte crumble van gebrande suiker en zwart ijs van vanille, houtskool en rum. Isabelle Arpin is in haar element. Haar herkenbare kookstijl is volwassen en haar gerechten staan op punt.

Isabelle Arpin

Louizalaan 362

1000 Brussel

Tel. 0492/97.19.27

www.isabellearpin.com

Zondag en maandag gesloten

Vergaderzaal tot 16 personen

Kader: hedendaags

Onthaal en bediening: professioneel, maar niet stijf

Keuken: inventief, persoonlijk, krachtig

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content