De snelste groeier bij de grote bedrijven in Vlaams-Brabant is de webwinkel Vente-Exclusive.com die in Franse handen is. Daarna volgt nog een lange rij van bedrijven met een buitenlandse moeder. Het beursgenoteerde Materialise is wel Belgisch, maar de 3D-pionier kreeg al in 2017 de titel van Trends Gazellen Ambassadeur en moet dus nog even in de wachtkamer. Op plaats tien treffen we Tobania. Het IT-bedrijf van Lode Peeters is het eerste dat aan alle criteria voldoet.

Ook bij de middelgrote bedrijven moeten we diep in de lijst zoeken naar een bedrijf dat operationeel onafhankelijk en niet in buitenlandse handen is. De specialist in outsourcing van receptie- en andere kantoordiensten Eligio is onze laureaat. Een opvallende nieuwkomer op plaats twee is de luchthavencateraar Newrest Servair Belgium. Een aantal nieuwe contracten verklaren de snelle groei.

Nogal wat groeibedrijven in Vlaams-Brabant zijn actief in de medische sector. Het Universitair Ziekenhuis in Leuven is daar wellicht niet vreemd aan. De Trends Gazellen Ambassadeur bij de kleine bedrijven is een spin-off van de KUL. Qaelum specialiseert zich in medische kwaliteitsmonitoring en -analyse.

De distributiesector overheerst de lijst van de grootste aanwervers in Vlaams-Brabant. Tussen 2013 en 2017 wierf Etablissementen Franz Colruyt 1606 mensen aan. Maar dat is slechts een van de vennootschappen van Colruyt Group. Zo kreeg OKay Buurtwinkels er ruim 700 mensen bij, goed voor een vijfde plaats.

Grootste aanwervers

1. Ets. Franz Colruyt 1606

2. Action Belgium 1396

3. IKEA Belgium 821

4. Robert Half 715

5. Okay Buurtwinkels 711

Methodologie van de Trends Gazellen

Welke bedrijven komen in onze lijst? Het antwoord is simpel: bedrijven die snel groeien. De Trends Gazellen zijn niets anders dan de snelste groeiers. De allersnelste groeier staat op nummer 1.

We bekijken de groei over vijf jaar. Voor deze editie vergelijken we 2017 met 2013. We berekenen de groei van drie variabelen: de omzet, het personeelsbestand en de cashflow, in absolute en procentuele termen. Dat geeft zes deelrangschikkingen. De plaatsen op die deelrangschikkingen tellen we op, wat de eindscore oplevert. Een bedrijf dat alle zes deelrangschikkingen aanvoert, heeft eindscore 6, en staat bovenaan in de eindrangschikking. Hoe hoger de eindscore, hoe lager in de eindrangschikking.

Er gelden minimumvoorwaarden. Het bedrijf moet minstens vijf jaar oud zijn. Op de loonlijst van 2017 moeten minimaal twintig werknemers gestaan hebben voor grote en middelgrote bedrijven. Voor kleine bedrijven volstaan tien werknemers. De omzet in 2013 bepaalt het onderscheid tussen een groot, middelgroot en klein bedrijf. De grote haalden een omzet van meer dan 10 miljoen euro, de middelgrote bleven tussen 10 en 1 miljoen euro en de kleine haalden een omzet of brutomarge van minder dan 1 miljoen euro.

De snelste 100 groeiers bij de grote bedrijven mogen zich Grote Gazellen noemen. De snelste 75 bij de middelgrote bedrijven worden de Middelgrote Gazellen. De snelste 50 bij de kleine bedrijven zijn de Kleine Gazellen.

De Gazelle die in haar categorie de lijst aanvoert, is niet altijd de winnaar. Er gelden bijkomende criteria. Zo moet een winnaar operationeel onafhankelijk zijn. Een dochter van een buitenlandse onderneming komt niet in aanmerking. En een winnaar moet drie jaar wachten eer hij nog eens kan winnen.

In deze en volgende edities van Trends publiceren we de eindrangschikking voor Brussel en de vijf Vlaamse provincies. We eindigen op 28 maart, met de eindrangschikking voor Vlaanderen.