Virtueel paintballen

© Getty Images/iStockphoto

Speelhallen

VRPlus, de specialist in virtuele realiteit (VR), of de nabootsing van de werkelijkheid met computertechnieken, richt zich met zelfontwikkelde games in speelhallen op particulieren en bedrijven. De games zijn een virtueel alternatief voor lasershooting of paintball, waarbij meerdere spelers het tegen elkaar opnemen.

“In samenwerking met Outpost Gamecenters heeft VRPlus tussen februari en april 2019 drie virtual-realitygamingrooms geopend. In Antwerpen, in Brussel en in Gent”, zegt Jack Xin.

Schietspelletjes

De eerste vier beschikbare titels zijn coöperatieve schietspelletjes: twee titels hebben een kindvriendelijk karakter en twee zijn bestemd voor volwassenen. “Nog voor het einde van dit jaar lanceren we zes nieuwe titels”, belooft Jack Jin. De virtual-realitygames hebben korte, intense actiescenario’s. Ze duren gemiddeld tussen tien en vijftien minuten, maar kunnen eindeloos opnieuw worden gespeeld.

Populair in China

Dankzij een licentieovereenkomst met een gevestigd Chinees virtual-realitybedrijf heeft VRPlus toegang tot een netwerk van computerprogrammeurs en exclusieve speltitels die hun populariteit in China bewezen hebben. Jack Xin: “De games die we in België aanbieden, zijn aangepast aan de Europese markt. Miljoenen mensen spelen ze al, verspreid over vijftig speelhallen in China. Dat geeft ons in België een vliegende start. Op middenlange termijn is het wel de bedoeling meer lokaal te werken en ook plaatselijke spelontwikkelaars bij VRPlus te betrekken.”

Online spelen

VRPlus en Outpost Gamecenters willen dit jaar nog andere speelhallen opzetten in Vlaanderen. “China staat iets verder in de maatschappelijke integratie van virtual reality”, zegt Steve Fierens van Outpost. “In China kunnen teams die zich op verschillende locaties bevinden, toch online tegen elkaar spelen. Dat bestaat in België nog niet. Daar willen we de komende maanden verandering in brengen.”

VRPlus mikt ook op het buitenland. “We plannen vijftig vestigingen, verspreid over heel Europa, tegen het einde van 2020”, stelt Jack Xin.

Ondernemers tekenen hun zakenidee weleens op een bierviltje. Elke week stellen we een starter voor aan de hand van zo’n startersviltje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content