VIRGIN

Sinds einde januari staat bij GB ook Virgin Cola in de rekken. De cola is verkrijgbaar in blik (per zes) en anderhalve-literflessen. GB wil via het Virgin-merk zijn cola-aanbod uitbreiden. Tot nog toe bood de distributeur Coca-Cola aan, naast Pepsi-Cola en het eigen cola-merk.

“We dachten dat we met een goed alternatief meer keuze konden bieden aan onze klanten. Dat alternatief is Virgin Cola,” zegt GB-woordvoerster Geneviève Bruynseels. “De onderhandelingen met Virgin startten enkele maanden geleden. We wilden als eerste met Virgin Cola op de Belgische markt komen en een tijdje de exclusiviteit op het cola-merk behouden.”

Virgin mengde zich enkele jaren geleden in Groot-Brittannië in de cola-oorlogen. Supermarktketen Sainsbury verkocht in 1994 een American Cola die werd geproduceerd door het Canadese Cott. Het product leek sterk op de cola van de marktleider, maar was stukken goedkoper. Ook Virgin klopte vervolgens aan bij Cott om een cola onder eigen naam te ontwikkelen. De Virgin Cola wordt niet alleen verkocht in de Britse supermarkten, maar ook opgediend op de Virgin Express-vluchten.

Ook GB had naar Cott kunnen stappen om een American-styled cola te laten produceren. Het was de distributeur evenwel vooral te doen om de Virgin-merknaam. “Virgin heeft een imago en een naam die aan de verwachtingen van de jongeren beantwoordt,” aldus Bruynseels. GB beseft natuurlijk wel dat jongeren niet meteen de verantwoordelijken voor aankoop zijn. Daarom heeft de distributieketen de Virgin Cola zwaar gepromoot in Mijn Week, het eigen huis-aan-huis-weekblad. Bovendien stond de cola de eerste weken in promotie. Wie een dop van een ander cola-merk en de bon uit Mijn Week meenam naar de winkel kreeg op zaterdag 24 januari een gratis fles. “Knip zaterdag deze bon uit en zeg ‘Goodbye’ tegen uw colamerk!” stond er in het blad.

Ten slotte nog dit: voor anderhalve liter Coca-Cola betaalt u 49,5 frank; anderhalve liter Virgin Cola mag voor 43 frank mee naar huis. De verpakking is ook aangepast aan de Belgische markt: de productinformatie staat er in de twee landstalen op. De flessen en blikken worden overigens bij Chaudfontaine afgevuld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content