‘Versteld van de Vlaamse innovatiekracht’

WIE

Ann Verlinden (48)

IS

Algemeen directeur van Catalisti Antwerpen, de speerpuntcluster voor de Vlaamse chemie- en kunststoffensector, die innovatie stimuleert.

WAS

Ann Verlinden studeerde af als burgerlijk ingenieur scheikunde met een specialisatie in milieutechnologie aan de KU Leuven. Ze behaalde haar doctoraat aan de Universiteit van Leeds-Bradford, waar ze zich toelegde op poedertechnologie. Tijdens haar loopbaan werkte Verlinden voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Ze startte bij Exxon Chemical in Diegem, waar ze rond membraantechnologie werkte. Vervolgens ging ze aan de slag bij BASF Antwerpen als projectmanager van duurzame investeringsprojecten, productieleider van de ammoniakinstallatie en innovatiecoach. In 2010 stapte ze over naar de KHLeuven en aansluitend naar het Innovatiecentrum Limburg. Daar begeleidde ze bedrijven uit alle sectoren bij innovatieprojecten en spitste ze zich steeds meer toe op innovatie in de bouwsector. In 2015 werd ze de CEO van Belcare, dat open innovatie- en transformatieprojecten in de bouwsector initieert en faciliteert, met de nadruk op duurzaamheid en circulaire bouw.

WIL

Ann Verlinden volgde in april Jan Van Havenbergh op als algemeen directeur van Catalisti Antwerpen. Met haar achtergrond zag de raad van bestuur haar als een ideale kandidaat. “In mijn carrière heb ik de kans gehad in multidisciplinaire teams talrijke duurzame innovatieprojecten te kunnen initiëren en realiseren”, vertelt Verlinden. “Dat deed ik in diverse sectoren en op de maat van de kennisinstelling, overheid, bouw-kmo of chemische onderneming. Ik stond versteld van de expertise in Vlaanderen en van de innovatiekracht die multidisciplinaire samenwerking met zich meebrengt.”

VRIJE TIJD

Lopen, skiën, toneel en muziek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content