Vermoeid en nerveus

Thomas Pieters bedacht het concept van de Belgian Knockout niet alleen, hij organiseert het toernooi ook en speelde zelf mee. Natuurlijk had hij graag een topprestatie neergezet, maar de Antwerpenaar kwam duidelijk vermoeid en nerveus aan de afslag. Hij begon zwak met een catastrofale kaart van 77 (+6). In de tweede ronde kwam Pieters er weer bovenop, maar toch haalde hij de cut niet.

Het is niet gemakkelijk de rol van organisator te combineren met die van speler. Tijdens een toernooi als de Belgian Knockout moeten bijna constant allerlei kleine problemen worden opgelost. Thomas Pieters vertrouwde veel taken tijdens het toernooi toe aan zijn naasten, wat nog meer stress meebracht.

De eindbalans was positief: een mooi terrein, een indrukwekkende infrastructuur, veel steun van talrijke vrijwilligers, veel parallelle animatie en een winnaar met talent. Deze editie van de Belgian Knockout was geslaagd, ondanks de ontgoochelende prestatie van de Belgen en de matige financiële balans. Normaal wordt het toernooi ook volgend jaar met dit format gespeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content