Van wereldwijde pr naar communicatie-kmo

Evelyn Gessler is deze maand gestart met Decider’s, een adviesgroep voor bedrijfsleiders. Tot voor kort was ze actief voor Ogilvy PR Worldwide.

Evelyn Gessler (57) is sinds 1 september samen met Lorraine de Fierlant actief op de markt van advies voor institutionele communicatie en communicatiestrategieën. Met haar nieuwe bedrijf Decider’s wil ze bedrijfsleiders, CEO’s en voorzitters bijstaan in corporate governance, corporate hr, corporate finance en corporate communication.

Gessler is geen onbekende vrouw in de Belgische pr-wereld. Ze leidde twintig jaar het publicrelationsbureau Decitime en was de afgelopen drie jaar executive vice-president bij Ogilvy Public Relations Worldwide. Haar stap naar het Ogilvynetwerk werd geïnitieerd door Philip Greenfield, toenmalig topman van de groep in Brussel. “Hij wilde corporate communications doen vanuit Ogilvy. We zouden voor drie jaar een conventie aangaan tussen Decitime en Ogilvy, en ik zou op die basis de corporate communications bij Ogilvy ontwikkelen. Maar na drie maanden ging Greenfield voor de Ogilvygroep naar Parijs en daarna naar New York,” zegt ze. Het management in België kwam in handen van Jan Van Aken. “De groep is nu meer georiënteerd op productreclame, nieuwe technologieën, interactieve marketing en direct marketing. Er was minder ruimte voor corporate communications.”

Vandaar de omvorming van het oorspronkelijke Decitime tot Decider’s. “Ook in de jaren dat ik bij Ogilvy was, kreeg ik veel vragen om bedrijfsleiders te helpen,” aldus Gessler. “Een manager is altijd bezig met zijn kernactiviteit en wij willen adviezen geven op de terreinen waar hij minder tijd voor heeft. In public affairs en corporate communications treed ik op als adviseur, als sparring partner. Meer en meer ondernemers weten dat ze meer op dat terrein moeten doen, bijvoorbeeld in het kader van de code-Lippens. Maar het is niet makkelijk daar iemand voor te vinden.” Gessler wil Decider’s niet te groot laten worden. Vier mensen, misschien zes. “Het is niet nodig een heel grote ploeg te hebben. We moeten de beste personen in de diverse gebieden vinden en dan de rode draad in de communicatie in het oog houden.”

Overigens verbreekt Evelyn Gessler niet alle banden met Ogilvy. Ze blijft binnen Ogilvy een rol spelen als advisor to the board.

EVELYN GESSLER (DECIDER’S)

IS: manager van Decider’s

VRIJE TIJD: reizen (vooral Afrika) en design

Ad van Poppel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content