Van moeder op zoon

WIE

Mathieu Cardinael (40)

IS

CEO make it fly.

WAS

Cardinael heeft altijd al interesse gehad in het digitale. Hij studeerde computerwetenschappen aan de Hogeschool West-Vlaanderen en behaalde in 2007 een master in web- en informaticatechnologie aan de VUB. Na zijn studies startte hij bij Duo, het digitale bedrijf dat zijn moeder Veronique Dugardyn in 1996 met een vennoot in Brugge had opgericht. Hij was er ontwikkelaar en analist, later teamleider en technisch directeur, om in 2016 de operationele leiding te nemen. In die periode ging hij naar Vlerick Business School.

Sinds 2016 deed Duo enkele overnames en bracht het die bedrijven onder in de groep make it fly. “Mijn moeder is op een bepaalde leeftijd gekomen”, zegt Mathieu Cardinael. “We hebben als familie naar de volgende stappen gekeken. Er waren verschillende opties, maar de familie wil zelf de groep verder uitbouwen. Samen met mijn broer hebben we beslist dat we die uitdaging willen aangaan.”

WIL

De digitaledienstengroep bestaat uit vier bedrijven met samen 70 werknemers: Duo in Brugge, Corecrew in Gent en Nascom en Mediasoft in Genk. Ze hebben elk hun operationele directie, die aan Mathieu Cardinael rapporteert. “De vier bedrijven doen niet exact hetzelfde, maar zitten wel in een gelijkaardige omgeving. We maken onder meer applicaties voor e-commerce. We willen ons aanbod verbreden, maar we nemen niet om het even welk project aan. De focus ligt op de ontwikkeling van complexe digitale applicaties, aangevuld met digitale marketing. We ondersteunen geen hardware en verkopen geen pakketten”, aldus Cardinael. Dit jaar stapte Green Park Investment Partners in het kapitaal. “We kijken ook naar de Benelux. In Nederland zien we veel expertise en opportuniteiten. We hebben er al goede partnerships.”

VRIJE TIJD

Zeilen, hockey en padel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content