Van IT in nv naar hr in vzw

Carine Huysveld trad een jaar geleden in dienst van hr-dienstverlener Attentia als cogedelegeerdbestuurder. Hoe verliep de overstap van nv naar vzw voor deze IT-vrouw?

Februari 2006. Attentia ziet het levenslicht. Een aantal hr-dienstverleners (Seco-M, Agathos-IID, Intermedicale, Alfa-Aurora, Kinderbijslagfonds van Brabant en Maas & Schelde) bundelt onder impuls van de federatie Agoria de krachten. Het idee is om zich binnen het hr-domein te verenigen rond een kernactiviteit, zodat de klant kan genieten van een gecentraliseerde service. Gedelegeerd bestuurder is Bernard Simoens. Maar al snel komt Carine Huysveld (43) als tweede gedelegeerd bestuurder de gelederen van de jonge groep versterken.

“Bernard Simoens is ook directeur van Agoria en hij gaat over twee à drie jaar met pensioen. Hij wilde meteen een opvolger. Eind 2005 zijn ze via De Witte & Morel gaan zoeken,” zegt Huysveld. De headhunter kwam bij haar terecht en in april 2006 kwam ze in dienst van Attentia. Hoe werkt dat met twee gedelegeerd bestuurders? Huysveld: “De samenwerking is optimaal. Bernard is een derde van zijn tijd beschikbaar voor Attentia. De rest gaat naar Agoria West- en Oost-Vlaanderen. Operationeel doe ik de zaken, maar ik koppel wel terug naar hem.” Ze is van plan het aanbod te verruimen voor de grote klanten (Delhaize, Barco, InBev …) en tegelijk meer te focussen op kmo’s.

Huysveld komt niet uit de hr-wereld. Ze heeft een achtergrond in IT. Ze is licentiate Informatica en werkte in de IT-wereld in verschillende functies, ook als salesmanager. Ze was onder meer in dienst bij Real Software. Bij de herstructurering na het vertrek van Theo Dilissen werd ze verantwoordelijk voor de activiteiten in België en Nederland. Dat deed ze tot eind 2004. Toen besloot ze om een sabbatical in te lassen. “De bedoeling was veel te gaan lezen en na te denken, maar het is anders uitgedraaid,” vertelt Huysveld. “Mijn moeder kreeg kanker en had nog maar zes tot negen maanden te leven. Ik heb toen voor haar gezorgd.”

Huysvelds moeder overleed eind 2005. Begin 2006 nam De Witte & Morel contact op. “Ik dacht: werken voor een vzw, dat is niet echt iets voor mij. Ik ben opgegroeid in een nv-wereld en wilde daarnaar terug,” aldus Huysveld. Maar Attentia was juist op zoek naar iemand uit een nv-omgeving. En dat Attentia als organisatie verder moest worden uitgebouwd, trok haar ook. Ze noemt zichzelf een bouwer. “Ik maakte bij Real Software ook veel fusies mee en leerde verschillende culturen samen te brengen, om mensen met verschillende inzichten als een team te laten samenwerken,” stelt ze. Met die ervaring kon ze het eerste jaar bij Attentia aan de slag. Huysveld: “De hr-omgeving en de IT-wereld vormen twee totaal verschillende culturen. Toen ik hier kwam, hoopte ik niet in een puur administratieve omgeving terecht te komen. Dat is het ook niet. Hier zitten jonge en dynamische mensen die ervoor gaan.”

CARINE HUYSVELD (ATTENTIA)

IS: gedelegeerd

bestuurder van Attentia.

VRIJE TIJD: fietsen, squash.

AvP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content