Unifly is 85 miljoen euro waard

Het Antwerpse techbedrijf Unifly haalde begin deze maand 10 miljoen euro op bij het Japanse Terra Drone en het Japanse overheidsfonds JOIN. Unifly zet zich in de markt als de wereldmarktleider voor het beheer van het luchtruim voor onbemande toestellen, zoals drones. Het is in 2015 opgericht door de luchtverkeersleiders en drone-experts Jürgen Verstaen, Andres Van Swalm, Koen Meuleman en Hans Schrauwen.

Terra Drone is gespecialiseerd in opmetingen met drones en deed mee met de vorige twee kapitaalrondes van Unifly. In totaal haalde het bedrijf volgens de dataleverancier Dealroom nu 33,2 miljoen euro op en is het 85 miljoen euro waard. Het ontstond als een spin-off van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO).

Opmerkelijk is wel dat de nieuwe ronde kleiner is dan die van 17 miljoen euro in 2018. Dit is dus een kleine tussenronde. Later volgt wellicht een grotere kapitaalophaling. In 2018 deden bestaande aandeelhouders als het Belgische QBIC en het doe-en-durfbedrijf PMV mee. Deutsche Flugsicherung, de Duitse organisatie die het luchtruim beheert, stapte toen in het bedrijf, nadat het eerder al klant was geworden bij Unifly.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content