‘Unieke spullen vinden is voor mij een erezaak’

© DEBBY TERMONIA

Met haar bedrijf Woauw is Annelore Wuyts het hele jaar door te boeken voor decor- en decoratieopdrachten. Maar tussen begin september en eind februari combineert ze dat beroep met een kerstwinkel in een historisch pand in Aarschot. “Ik ben verzot op Kerstmis”, lacht ze. “Als jonge twintiger vond ik het heerlijk om in de kerstperiode de winkel van mijn ouders te versieren. Elk jaar werden de versieringen groter. Deze kerstshop is een uitlaatklep voor mij. Hier kan ik mijn fantasie de vrije loop laten.”

Elke kamer in de voormalige smidse met achterliggend werkhuis is een kerstparadijs van ambachtelijke of verdwenen gewaande versierselen. “Met Woauw wil ik dingen aanbieden die je elders moeilijk kunt vinden”, zegt Annelore Wuyts trots. “Zo hebben we kerstballen van venetiaans glas en authentiek engelenhaar, en notenkrakers uit Duitsland. Ik maak er een erezaak van die dingen op te sporen. Vaak worden ze enkel gemaakt door kleine ambachtslui. Het aanbod blijft daardoor beperkt. En dat wordt ook geapprecieerd. Wanneer mensen hier met iets buitenstappen, weten ze dat ze iets unieks hebben gevonden.”

De kerstshop is een begrip geworden. Kerstfanaten uit heel België zakken af naar Aarschot om er hun inkopen te doen. Toch draait ook Wuyts’ decoratiebedrijfje nog op volle toeren. “Dat zorgt soms voor hectische toestanden”, zegt ze. “Vanmorgen ben ik om 4 uur opgestaan om het interieur van een restaurant aan te kleden. Daarna moest ik een kerstetalage gaan maken in een winkel. Nu sta ik even achter de kassa van de shop en vanavond werk ik aan een decorstuk. Ja, het zijn drukke dagen. Maar telkens als ik mijn kerstwinkel binnenstap, krijg ik nieuwe energie. Kerstmis is voor mij de mooiste periode van het jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content