U bent niet uniek

U weet met uw vermogen geen blijf in België? Alena zoekt dan wereldwijd de beste vermogensbeheerders.

Delahaut, in een vroeger leven nog actief voor vermogensbeheerders Bank Degroof en Puilaetco, voelde na twintig jaar ervaring een tekort in de Belgische markt aan. “België is een klein land met te weinig middelen om vermogensbeheerdiensten mondiaal aan te bieden. Onafhankelijk bieden wij via ons fonds der fondsen-concept toegang tot de beste beheerders ter wereld.” Alena biedt onder de noemer Family Office een geïntegreerd pakket aan. Delahaut: “De meeste grootbanken hebben wel alle experts in huis, maar ze kunnen niet samenwerken. Wij bieden de klant een globale dienst aan, die gaat van financieel tot juridisch advies.”

Alena is een middelgrote speler voor middelgrote klanten. In principe kan elke vermogende Belg met een langetermijnvisie bij Alena aankloppen maar “iemand met een vermogen van ongeveer 75.000 euro (drie miljoen frank) kan toch beter naar een retailbank stappen.” Het huidige klantenbestand zou op korte termijn moeten groeien van veertig naar 200. Afhankelijk van het risicoprofiel van de klant wordt in een van de drie compartimenten van de Luxemburgse bevek Alena Invest geïnvesteerd. Er is een vierde poot in de maak, geïnspireerd op hedge funds en gericht op alternatieve beleggingen. Buiten de bevek kan ook rechtstreeks belegd worden in obligaties, aandelen of wordt er gewoon cash aangehouden.

De prestatie van de diverse compartimenten wordt permanent afgewogen tegenover referentie-indexen of concurrerende fondsen. Maandelijks ontvangt elke klant een update van zijn portefeuille, uitgedrukt in tabellen, grafieken en vergelijkingen. Het huidige klantenbestand zou op korte termijn moeten groeien van veertig naar 200. Dat is beperkt, maar Delahaut is optimistisch: “De markt groeit, en wij zullen meegroeien.”

A.G.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content