Twintig favorieten voor de lange termijn

© Belga Image

Tijdens de chatsessies kan het er soms geanimeerd aan toe gaan en het gebeurt wel eens dat iemand met een geweldig voorstel komt. Chatter Tom lanceerde net voor het zomerreces het idee om met een portefeuille voor de lange termijn van start te gaan. Hij vindt – en we kunnen hem niet volledig ongelijk geven – dat er te veel transacties in de voorbeeldportefeuille plaatsvinden. Hij pleit voor een voorbeeldportefeuille voor de rustige belegger.

Met dat idee zijn we in de zomervakantie aan de slag gegaan. Het resultaat is een selectie van twintig langetermijnfavorieten. Aangezien de lange termijn hier primeert, spreken we af dat we slechts één keer per kwartaal op de selectie terugkomen en ze evalueren tegenover referentie-indexen. We leggen ons ook op dat we maximaal één wijziging per kwartaal doorvoeren, om het verschil met de huidige voorbeeldportefeuille te benadrukken.

We brengen de twintig waarden in alfabetische volgorde. Om het niet nodeloos ingewikkeld te maken, krijgt elke waarde hetzelfde gewicht voor de berekening van het rendement: 5 procent. Aandachtige abonnees zullen al snel opmerken dat er ook waarden tussen zitten die niet of niet meer in de voorbeeldportefeuille aanwezig zijn. Dat betekent dan dat ze een kanshebber zijn om weldra in de voorbeeldportefeuille te worden opgenomen, tegen de juiste prijs.

Wie toch wil gaan voor één specifieke goud- en zilvermijn in plaats van de goudmijntracker Vaneck Vectors Goldminers of de zilvermijntracker iShares MSCI Global Silver Mines, kan momenteel kiezen voor respectievelijk Newmont Corp en Pan American Silver. Voor wie Sprott Physical Uranium Trust niet kan verkrijgen bij zijn financiële tussenpersoon, is er het alternatief Yellow Cake.

Twintig favorieten voor de lange termijn
© GF
Twintig favorieten voor de lange termijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content