TWEE MILJOEN VELLETJES MINDER

Hoe pers je als bedrijf jaarlijks twee miljoen vellen minder uit de printer? Argus Document Management Systems uit De Pinte levert de sleutel.

Het dreigde een administratieve veldslag te worden. Met advocaten die tegen mekaar werden uitgespeeld. “Maar dat interesseerde me niet, en in veertien dagen was de zaak dan plots beklonken.” Marc Van Den Bossche, zaakvoerder van de nv Argus Document Management Systems, sloot in 1997 inderdaad een uitstekende deal met het Amerikaanse Kodak. In dat jaar kocht de zaakvoerder uit De Pinte de wereldwijde rechten voor de verkoop van de Optistar Writable CD, of software voor documentbeheersing. Kodak sleutelde in 1997 aan de implementatie van Optistar bij de Nederlandse Postbank. Maar de operatie liep niet van een leien dakje. Daarom kocht Marc Van Den Bossche Optistar. En herdoopte het product inmiddels in Argus Cold 4.0.

Argus is de verzamelnaam voor software voor documentbeheer, en is onderverdeeld in drie grote segmenten. Argus Enterprise richt zich op documentbeheer voor kmo’s. “Vaak wordt het geïntegreerd in een administratief systeem op AS/400,” verklaart Marc Van Den Bossche. “We bieden Argus Enterprise aan, samen met strategische partners, zoals Baan of SAP. Enterprise wordt dan bijvoorbeeld samen met een boekhoudkundig pakket aangeboden.”

Argus Office is het kleine broertje van Enterprise, en wordt gecommercialiseerd als stand-alone toepassing. Maar vooral het derde segment, Argus Cold, zorgt voor technologisch ingrijpend maatwerk in de bedrijfswereld. Argus Cold verzorgt de elektronische opslag op cd-rom van zeer grote hoeveelheden documenten. Voor Interelectra, dat zijn facturen voortaan voor een groot stuk elektronisch archiveert, betekent de implementatie van Cold concreet een besparing van twee miljoen vellen papier per jaar. “Argus Cold is een goedkoop opslagmedium, dat zeer snel zeer grote hoeveelheden verwerkt,” duidt Marc Van Den Bossche het opzet. “De informatie wordt op de optische schijven duurzaam bewaard. En bovendien gebruiken we, met de cd-rom, een gestandaardiseerd medium.”

Naast Interelectra, opteren ook De Cnudt, Monroe, of Air France voor Argus. Maar de belangrijkste stap voor Argus Document Management Systems blijft vandaag de uitbouw van een verkoopapparaat. Zowel in de thuisbasis De Pinte, als in de nieuwe filialen in Frankrijk en Nederland. Voor 1999 wordt een geconsolideerde omzet van 50 miljoen frank verwacht. De twintig werknemers worden alvast extra gemotiveerd, want 40% van de aandelen van het bedrijf belanden in hun handen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content