TTT-DUIZENDPOOT

Erik Bruyland Erik Bruyland is senior writer bij Trends.

TRANSATLANTIC PARTENARIAT.

Tucson Transatlantic Trade Inc. houdt van 14 tot 22 oktober in Los Angeles, Atlanta en Chicago zijn Transatlantic Partenariat Conference 1999. Dat is een ontmoetingsplatform voor Amerikaanse en Europese kmo’s, die actief zijn in de sectoren energie, milieu, nieuwe materialen, bedrijfsautomatisering, softwaretoepassingen en global logistics. Volgens initiatiefnemer, de Vlaamse Amerikaan Alex Dely, zijn 500 deelnemers geselecteerd. Dely is entrepreneur in Tucson, oprichter van tien hightechondernemingen en professor fysica en elektronica.

In 1986 richtte hij Tucson Transatlantic Trade Holding Group Inc. op. TTT wil een instrument zijn voor kruisbestuiving in the global market via financiële participaties in hightechbedrijven. Edmond Dierinck‘s Europe Consult Technologies (ECT) is sedert 1998 verantwoordelijk voor de uitbouw van TTT-Europe.

ECT heeft partners in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Slovenië, Roemenië, Turkije, Israël en Hongkong. “Onlangs werd EBI Ltd (Executive Business Intelligence) in Tel Aviv onze TTT-partner voor Israël, Jordanië, Palestina en Egypte. ECT werkt al tien jaar samen met EBI, onder meer in een joint venture met een milieu-energie service company in de UK, met vestigingen in Hongkong, Singapore, Indonesië en Australië/Nieuw-Zeeland,” zegt Dierinck.

“Dely was op zoek naar een global logistics partner, die het vrachtvervoer tussen TTT-partners op zich kan nemen. Gelet op het toenemend belang van netwerken voor expeditiebedrijven, was dat een fraai aanbod voor Atramef,” aldus Dierinck. ECT bracht TTT ook in contact met Polytechnika Bucharest – 16.000 studenten – in Roemenië. “Er wordt daar, zoals elders in Oost-Europa, aan goede research gedaan, maar de link naar de industrie ontbreekt. Via TTT kan je zulke bruggen bouwen. Professor Zeljko Warga(Maribor, Lublijana) heeft in Slovenië boilers ontwikkeld die tot vijf procentpunten energie besparen in vergelijking met gelijksoortige technologie. International Combustion Systems (ICS) commercialiseert deze boilers in de VS. “Zo ontstaan nieuwe goederenstromen voor Atramef.”

Erik Bruyland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content