Trendy mannen

Modeaccessoires die gezien mogen worden. De zomertrends voor mannen.

1. De accessoires van Gianni Versace zullen volgende zomer opnieuw de meest uitbundige zielen weten te verrukken. Zus Donatella heeft het speurwerk van haar vermoorde broer naar bijzondere materialen en accenten voortgezet. Voor 2002 geldt meer dan ooit het kernwoord ‘sexy’.

02-577 85 59 en 03-232 03 03

2. Ondanks het seizoen blijft het allemaal wat streng en somber bij S.T. Dupont. Toch zorgt de combinatie van materialen voor verrassingen: deze lichte zomerparka is vervaardigd uit een stof die voor 65% uit katoen en 35% uit zijde bestaat. Het bijbehorende polohemd is 100% katoen. Linnen is meer dan ooit in de mode en deze pantalon zorgt gegarandeerd, zij het ietwat verkreukeld, voor comfort.

02-534 45 97

3. Het befaamde Brusselse huis Bouvy plaatst op zijn affiche een man in een Corneliani-pak. Het nieuwe seizoen staat dan ook helemaal in het teken van de Italiaanse elegantie. Het is weliswaar een klassiek model, maar wie durft, draagt het deze zomer in een beige of lichtblauwe uitvoering. Bij de ‘casuals’ presenteert het modehuis een gamma in zwart-wit met hier en daar eventueel een vleugje rood. En, dik of dun, strepen zijn duidelijk in de mode.

02-513 07 48 en 050-60 25 86

4. Kwaliteit voor de beste prijs: dat is de betrachting van de Belgische hemdenfabrikant Thomas Bradley. Het aanbod gaat van klassieke hemden voor op kantoor tot ongedwongen modellen die meer geschikt zijn voor de vrije tijd. De hemden uit de eerste categorie hebben zo’n texturen dat ze er na elke wasbeurt weer als nieuw uitzien, de tweede soort is samengesteld uit button-down-modellen in katoen of linnen en beschikbaar in zeer uiteenlopende kleuren en motieven.

09-360 01 72

5. Het swingt lekker bij het Duitse onderkledingmerk Mey Fine Boidywear. Hier ziet u de Muskel-Shirt en de Jazz-Pants (97% meryl en 3% lycra). De modellen met kleuren en motieven zullen ongetwijfeld meer aanspreken dan het traditionele wit, maar allemaal blijven ze klassiek, ook al zullen er voor de tanga beslist kopers en… koopsters worden gevonden.

011-44 58 88

6. Voor de sportievelingen die hoge toppen willen beklimmen heeft Adidas deze Devil Eye Explorer ontwikkeld, een bril die zich aanpast aan de meest extreme klimaatomstandigheden. Het gezichtsveld is zeer breed en de glazen zijn voorzien van een dampwerende laag. De twee modellen passen zich perfect aan aan de vorm van het gelaat.

03-248 24 50

7. Wij dachten dat Diego della Valle zijn merk Hogan had voorbehouden voor de modeproducten. De jongste tijd lijkt het er echter op dat ook Tod’s de nieuwste trends meer en meer opvolgt. De traditionele modellen met de kleine bolletjes van de zool naar de hiel krijgen deze zomer het gezelschap van de ‘casual chic’ van Lewis en Competition in soepel leer, met veters. Op de hiel staat een (reuzengrote) verwijzing naar de bolletjes.

8. Niet alleen de Belgische textielmode doet het goed op de exportmarkten. Naast de Zes van Antwerpen heeft ook brillenmaker Theo een resem verkooppunten in het buitenland (1200 vestigingen in veertig landen). U zult wellicht niet vlug iemand ontmoeten met dezelfde Theo-bril, tenzij die andere persoon toevallig dezelfde boetiek heeft bezocht. Altijd origineel en altijd herkenbaar.

03-227 05 05

9. Het Duitse Falke maakt breigoed en confectieartikelen voor zowel mannen als vrouwen, maar zijn oorspronkelijke stiel is: kousen maken. Dit is een paar uit het nieuwe seizoensaanbod met een ton-sur-tonmotief en uitgevoerd in katoen (66%) en nylon (34%).

02 478 42 75

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content