Trends Vastgoedgids

Web weergave

Coronacrisis of niet, de prijzen van residentieel vastgoed blijven stijgen in ons land. Vooral de prijzen van appartementen schieten de hoogte in.

VASTGOED

De economische crisis die zal volgen op de coronapandemie, maakt wellicht nog dit jaar een einde aan de stijgende woningprijzen. Maar tot een crash komt het waarschijnlijk niet.

VASTGOED

Iedereen is welkom in Brugge. Maar als het over wonen gaat, hebben jonge gezinnen toch een streepje voor in de West-Vlaamse provinciehoofdstad. De groene deelgemeenten liggen bij die doelgroep beter in de markt dan het historische centrum.

WEST-VLAANDEREN

Gent heeft de stelregel dat een kindvriendelijke stad een aangenamere stad is, ingebed in het beleid. Toch kampt Gent nog altijd met een selectieve stadsvlucht van jonge gezinnen.

OOST-VLAANDEREN

De Antwerpse vastgoedkaart toont grote verschillen, zowel in prijsniveaus als in prijsontwikkeling. Terwijl de prijsgroei in de dure binnenstad stokt, veren de prijzen in de goedkopere stadsdelen op.

ANTWERPEN

Hasselt wil af van het imago van de stad voor rijke senioren. Het stadsbestuur hoopt met betaalbare appartementen in een groene ruimte jongeren en jonge gezinnen aan te trekken. Maar zij willen het liefst een huis met een tuintje.

LIMBURG

Al decennialang proberen de Brusselse bewindslui de exodus van de middenklasse te stoppen. Voorlopig tevergeefs. Kan Brussel het tij keren met het concept van de 10 minutenstad?

BRUSSEL

Op de markt van de bestaande appartementen stijgen de prijzen in alle Brusselse gemeenten. Evere is de interessantste investering voor huurinkomsten.

BRUSSEL