Trends Vastgoedgids

Web weergave

De forse prijsstijging van de woningprijzen versterkt de overwaardering die er al was. Voorlopig beperken gezonde macro-economische fundamenten het risico op een sterke terugval van de vastgoedprijzen. Maar voorzichtigheid blijft geboden.

VASTGOED

De Brugse huurmarkt is top naar West-Vlaamse normen, maar mist een grootstedelijke dynamiek. Is er nog marge voor groei? Of zijn de Brugse huurprijzen daarvoor te hoog?

WEST-VLAANDEREN

Appartementen en huizen werden opnieuw duurder in West-Vlaanderen, maar de stijging is kleiner dan in de andere Vlaamse provincies. De bouwgrondprijs zakt onder het niveau van begin dit jaar.

WEST-VLAANDEREN

Iedereen wil in Gent wonen, en dus staat na de koopmarkt ook de huurmarkt onder spanning. Alleen een guller vergunningenbeleid kan soelaas brengen, zeggen vastgoedprofessionals.

OOST-VLAANDEREN

Oost-Vlaamse huizen, appartementen en gronden werden een flink stuk duurder in de eerste jaarhelft. Voor bouwgrond is Oost-Vlaanderen nu al de op een na duurste provincie van het land.

OOST-VLAANDEREN

Gezinnen zijn in Antwerpen vooral op zoek naar kwaliteitswoningen, ook in de provinciesteden. Investeerders willen ook goedkopere pandjes in de markt zetten. Beide groepen stuwen de prijzen van de woningen omhoog.

ANTWERPEN

Na een coronadipje in 2020 volgen de vraagprijzen van appartementen in de Antwerpse binnenstad opnieuw een stijgende lijn.

ANTWERPEN

Limburg blijft de goedkoopste Vlaamse provincie voor huizen en appartementen. Vooral in dat laatste segment is er echter een inhaalbeweging. De mediaanprijs komt op gelijke hoogte met Antwerpen.

LIMBURG

Toont Leuven vandaag al de toekomst van de Vlaamse woning- markt? Dat wil zeggen: een markt met nog hogere vastgoedprijzen, maar ook met een veel groter aandeel huurders.

VLAAMS-BRABANT

De prijzen blijven stijgen. Vastgoed wordt onbetaalbaar. Jongeren zijn almaar minder geïnteresseerd in onroerend goed. De expats verlaten Brussel. Tel dat allemaal bijeen en je krijgt een huurmarkt die in woelig water zit.

BRUSSEL

In een derde van de Brusselse gemeenten zijn de gemiddelde vraagprijzen in een jaar met meer dan 10 procent gestegen. De duurste appartementen zijn nog altijd te vinden in Elsene.

BRUSSEL

De vele grote vastgoedprojecten die de afgelopen tien jaar in de provincie zijn gebouwd, hebben de investeerders gelukkig gemaakt, en nieuwe mogelijkheden voor huurders geopend. De stijgende prijzen verkleint de toegang tot onroerend goed.

WAALS-BRABANT

Voor de prijs van een huis in Brussel koop je er drie in Henegouwen. De provincie heeft de goedkoopste vastgoedmarkt, ook al stijgen de prijzen er ook.

HENEGOUWEN

De Luikse vastgoedmarkt heeft geprofiteerd van het tijdens de pandemie ontstane verlangen naar ruimte en natuur. De impact van de overstromingen van deze zomer valt nog af te wachten.

LUIK

Na een enorme prijsstijging als gevolg van de pandemie en de lockdowns is de vastgoedmarkt in Namen de laatste zes maanden in rustiger vaarwater terechtgekomen.

NAMEN